Šiaurės Korėja grasina JAV: numuš visus jos oro erdvę pažeidžiančius šnipinėjimo lėktuvus

Pirmadienį Šiaurės Korėja pagrasino numušti visus JAV šnipų lėktuvus, pažeidžiančius jos oro erdvę.

Šiaurės Korėja pagrasino numušti jos oro erdvę pažeidusius JAV šnipinėjimo lėktuvus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Šiaurės Korėja pagrasino numušti jos oro erdvę pažeidusius JAV šnipinėjimo lėktuvus.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-07-10 18:11

Šiaurės Korėjos gynybos ministerijos atstovas sakė, kad Jungtinės Amerikos Valstijos „suintensyvino šnipinėjimo veiklą iki karo meto lygio“, šį mėnesį aštuonias dienas iš eilės JAV šnipinėjimo lėktuvai atliko „provokuojančius“ skrydžius, o vienas žvalgybos lėktuvas „kelis kartus“ įsiveržė į šalies oro erdvę virš Rytų jūros.

„Nėra jokių garantijų, kad Rytų Korėjos jūroje neįvyks toks šokiruojantis nutikimas, kaip JAV oro pajėgų strateginio žvalgybos lėktuvo numušimas“, – sakoma atstovo pranešime, jį perdavė oficiali Korėjos centrinė naujienų agentūra.

Atstovas paminėjo praeities incidentus, kai Pchenjanas numušė JAV lėktuvus, ir perspėjo, kad Jungtinės Amerikos Valstijos sumokės už „surengtą pašėlusį“ šnipinėjimą iš oro.

Vėlų pirmadienio vakarą Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno galingoji sesuo Kim Yo Jong pareiškė, kad pirmadienio rytą JAV šnipinėjimo lėktuvas du kartus pažeidė šalies rytinę oro erdvę, sakoma pranešime.

Kim Yo Jong sakė, kad Šiaurės Korėja tiesiogiai nereaguos į JAV žvalgybinę veiklą už šalies išskirtinės ekonominės zonos, tačiau perspėjo, kad imsis „ryžtingų veiksmų“, jei JAV kariuomenė peržengs jos jūros karinę demarkacijos liniją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.