Seulas: Šiaurės Korėja paleido nenustatytą balistinę raketą

Šiaurės Korėja paleido balistinę raketą, trečiadienį pranešė Pietų Korėjos kariuomenė.

Šiaurės Korėja paleido nenustatytą balistinę raketą.<br>EPA-ELTA nuotr.
Šiaurės Korėja paleido nenustatytą balistinę raketą.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 12, 2023, 7:56 AM

Šis paleidimas užfiksuotas praėjus kelioms dienoms po to, kai Šiaurės Korėja pagrasino numušti JAV šnipinėjimo lėktuvus, pažeidžiančius jos oro erdvę.

„Šiaurės Korėja Rytų jūros link paleido nenustatytą balistinę raketą“, – teigė Seulo Jungtinis štabas. Rytų jūra dar žinoma kaip Japonijos jūra.

Ryšiai tarp abiejų Korėjų šiuo metu yra viename žemiausių taškų. Diplomatija stringa, o Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas paskelbė savo šalį „negrįžtama“ branduoline valstybe ir paragino paspartinti ginkluotės, įskaitant taktinius branduolinius ginklus, kūrimo procesus.

Reaguodami į tokius Pchenjano žingsnius, Seulas ir Vašingtonas pažadėjo, kad Šiaurės Korėja susilauks branduolinio atsako, o dabartinė šalies valdžia žlugs, jei Pchenjanas panaudos branduolinius ginklus.

Pirmadienį Šiaurės Korėja apkaltino JAV šnipinėjimo lėktuvus pažeidus jos oro erdvę ir pasmerkė Vašingtono planus dislokuoti netoli Korėjos pusiasalio povandeninį laivą su branduoliniais užtaisais.

Pažeisdama sankcijas, Šiaurės Korėja šįmet atliko seriją ginkluotės bandymų, be kita ko, išbandydama savo galingiausią tarpžemyninę balistinę raketą. Šalis gegužę taip pat mėgino pakelti į orbitą karinį šnipinėjimo palydovą.

Pietų Korėjos prezidentas Yoon Suk Yeolas dėl Šiaurės Korėjos keliamos grėsmės padidino bendradarbiavimą gynybos srityje su JAV. Abi šalys kitą mėnesį turėtų surengti bendras kasmetines karines pratybas.

Šiaurės Korėja tokius karinius manevrus vertina kaip tariamą rengimąsi invazijai ir kalba apie „visapusiško karo“ prieš Pchenjaną imitavimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.