Šiaurės Korėja tikina – JAV ginklų dislokavimas gali atitikti branduolinio ginklo panaudojimo sąlygas

Šiaurės Korėja ketvirtadienį pareiškė, kad Jungtinių Valstijų sprendimas Pietų Korėjoje dislokuoti povandeninį laivą su branduoliniais užtaisais gali atitikti Pchenjano branduolinio ginklo panaudojimo sąlygas.

Šiaurės Korėja tvirtina, kad JAV sprendimas Pietų Korėjoje dislokuoti povandeninį laivą su branduoliniais užtaisais gali atitikti branduolinio ginklo panaudojimo sąlygas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Šiaurės Korėja tvirtina, kad JAV sprendimas Pietų Korėjoje dislokuoti povandeninį laivą su branduoliniais užtaisais gali atitikti branduolinio ginklo panaudojimo sąlygas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 20, 2023, 4:59 PM

Ryšiai tarp abiejų Korėjų šiuo metu yra viename žemiausių taškų. Diplomatija stringa, o Šiaurės Korėjos vadovas Kim Jong Unas yra paskelbęs savo šalį „negrįžtama“ branduoline valstybe ir paraginęs paspartinti ginkluotės, įskaitant taktinius branduolinius ginklus, kūrimo procesus.

„Primenu JAV kariuomenei, kad didėjantis strateginio branduolinio povandeninio laivo ir kitų strateginių išteklių dislokavimo matomumas gali atitikti KLDR (Korėjos Liaudies Demokratinės Respublikos – ELTA) branduolinių pajėgumų politikos įstatymuose numatytas branduolinių ginklų panaudojimo sąlygas“, – pranešime cituojamas Šiaurės Korėjos gynybos ministras Kang Sun Namas.

Baltųjų rūmų pareigūnas antradienį paskelbė, kad pirmą kartą per keturis dešimtmečius į vieną iš Pietų Korėjos uostų atvyko JAV povandeninis laivas su branduoliniais užtaisais. Jį trečiadienį apžiūrėjo Pietų Korėjos prezidentas Yoon Suk Yeolas.

„Priešiškos pajėgos sukėlė atviriausią ir tiesioginę branduolinę grėsmę KLDR, kai į Busano uosto operacijų bazę atgabeno Ohajo klasės strateginį branduolinį povandeninį laivą, o tai reiškia, kad pirmą kartą po 40 metų Korėjos pusiasalyje buvo dislokuoti strateginiai branduoliniai ginklai, – tvirtino gynybos ministras. – JAV kariuomenės pusė turėtų suprasti, kad jos branduoliniai ištekliai atsidūrė labai pavojinguose vandenyse.“

Reaguodamos į Šiaurės Korėjos grasinimus ir nuolatinius raketų bandymus, JAV ir Pietų Korėja išplėtė bendradarbiavimą gynybos srityje. Abi šalys, be kita ko, organizuoja bendras karines pratybas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.