Lenkija atkūrė raketinės artilerijos brigadą

Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas ketvirtadienį dalyvavo naujo karinio dalinio atidarymo ceremonijoje, kartu su juo įkuriama ir HIMARS akademija – įstaiga, kurioje kariai mokysis naudotis JAV pagaminta įranga.

Raketų paleidimo sistemos HIMARS Lenkijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Raketų paleidimo sistemos HIMARS Lenkijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 27, 2023, 1:38 PM

„Po 18 metų į Lenkijos ginkluotąsias pajėgas sugrįžo raketinės artilerijos dalinys“, – ketvirtadienį per atidarymo ceremoniją sakė M. Blaszczakas.

2005 metais buvo išformuotas paskutinis raketinės artilerijos dalinys, kuriame buvo naudojamos sovietmečio laikų 70 km nuotolio raketos „Točka“, priminė jis.

M. Blaszczakas sakė, kad JAV raketų pasiekiamas 300 km nuotolis yra „svarbus siekiant atgrasyti agresorių“, ir pridūrė, kad Lenkijos vyriausybė nori aprūpinti kariuomenę „ginklais, dėl kurių Rusija nedrįs įsiveržti į Lenkiją“.

Naujoji raketinės artilerijos brigada bus dislokuota šiaurės centriniame Torunės mieste ir šiaurės rytiniame Ožyšo mieste ir priklausys 16-ajai mechanizuotajai divizijai, kuri yra atsakinga už Lenkijos šiaurės rytų regionų apsaugą.

JAV Kongresas pritarė, kad Lenkijai būtų parduota 500 HIMARS paleidimo įrenginių.

Varšuva suintensyvino ginklų pirkimą po to, kai 2022 metų vasarį Rusija įsiveržė į Ukrainą. HIMARS‘ai jau įrodė savo mirtiną veiksmingumą prieš Rusijos pajėgas Ukrainoje.

„Esu tikras, kad kartu su savo partneriais amerikiečiais apmokysime vis naujas HIMARS komandas“, – sakė M. Blaszczakas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.