Britų žvalgyba: Baltarusijoje gali būti bent keli tūkstančiai „Wagner“ kovotojų

Jungtinės Karalystės žvalgybos vertinimu, nuo liepos vidurio Baltarusijoje veikiausiai įsikūrė bent keli tūkstančiai Rusijos privačios karinės bendrovės „Wagner“ kovotojų, praneša naujienų agentūra PAP.

„Wagner“ samdiniai.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
„Wagner“ samdiniai.<br>AP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 30, 2023, 11:07 AM

Naujausią žvalgybos ataskaitą socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė Jungtinės Karalystės gynybos ministerija. Joje teigiama, kad, sprendžiant iš palydovinių nuotraukų, karinė stovykla netoli Celių, centrinėje Baltarusijoje, buvo beveik tuščia, bet nuo liepos vidurio ten atvyko šimtai transporto priemonių.

Atskirose ataskaitose nurodoma, kad daugumą transporto priemonių sudaro sunkvežimiai ir mikroautobusai, o šarvuotų kovos mašinų yra nedaug. Kol kas neaišku, kas nutiko su sunkiąja ginkluote, kurią „Wagner“ naudojo Ukrainoje. Gali būti, kad ją teko grąžinti Rusijos kariuomenei.

Gynybos ministerijos pranešime taip pat nurodoma, kad „Wagner“ kovinis efektyvumas ateityje labiausiai priklausys nuo to, ar ji turės sunkiąją ginkluotę ir oro transportą.

2023 m. kovo 14 d. priimtoje rezoliucijoje Lietuvos Seimas konstatavo, kad Rusijos privati karinė bendrovė „Wagner“ yra teroristinė organizacija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.