Vokiečių „Patriot“ sistemos liks Lenkijoje iki metų pabaigos

Vokietijos oro gynybos sistemos „Patriot“ iki metų pabaigos liks dislokuotos Lenkijoje. Varšuva priėmė atitinkamą federalinės vyriausybės pasiūlymą, lenkų visuomeniniam transliuotojui pareiškė Lenkijos gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas. Anot jo, iki metų pabaigos Lenkija bus pasirengusi į savo oro gynybą integruoti savas „Patriot“ sistemas.

„Patriot“ Lenkijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Patriot“ Lenkijoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 10, 2023, 12:30 PM

Trys vokiečių „Patriot“ eskadrilės nuo sausio yra dislokuotis Zamostėjė Lenkijos pietryčiuose, kad saugotų šalies oro erdvę. Šis miestas yra netoli sienos su Ukraina.

Vokietijos vyriausybė šią savaitę pasiūlė iki metų pabaigos pratęsti vokiškų „Patriot“ oro gynybos sistemų dislokavimą Lenkijoje. Šios sistemos, „kaip integruotos NATO oro gynybos dalis, svariai prisideda prie civilių gyventojų ir mūsų Aljanso teritorijos rytiniame flange apsaugos“, buvo teigiama pranešime.

Pradžioje buvo planuota, kad „Patriot“ sistemos liks Lenkijoje daugiausiai pusmečiui. Tačiau susitikime su Vokietijos gynybos ministru Borisu Pistoriumi liepos pradžioje M. Blaszczakas pareiškė viltį, kad dislokavimas bus pratęstas.

Vokietija, sutikdama pratęsti „Patriot“ sistemų dislokavimą, atsižvelgia į lenkų draugų saugumo poreikį, pareiškė Vokietijos gynybos ministras Borisas Pistorius. Pratęsti baterijų dislokaciją pasibaigus šiems metams, anot jo ministerijos, neplanuojama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.