D. Kuleba ES ministrams: siaučia karas, reikia daugiau ginklų

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba paragino savo kolegas iš Europos Sąjungos (ES) siųsti Ukrainai daugiau ginklų kovai su Rusijos invazija.

Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba ir ES vyriausiasis įgaliotinis užsienio reikalams ir saugumo politikai Josepas Borrellis.<br>EPA-ELTA nuotr.
Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba ir ES vyriausiasis įgaliotinis užsienio reikalams ir saugumo politikai Josepas Borrellis.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-08-31 13:06

„Siaučia karas“, – per ES užsienio reikalų ministrų susitikimą sakė D. Kuleba ir prašė daugiau šarvuočių bei tankų, taip pat didelės paklausos šarvuotų greitosios pagalbos automobilių.

D. Kuleba taip pat perspėjo, kad didėja Rusijos pajėgumai gaminti bepiločius orlaivius ir raketas. Jis ragino Europos Sąjungą sustabdyti šią plėtrą per eksporto kontrolę ir griežtas priemones visiems, kurie apeina sankcijas.

D. Kuleba pridūrė, kad artėjantis Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino susitikimas yra „bemaž paskutinė galimybė Rusijai grįžti į Juodosios jūros grūdų iniciatyvą“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.