Baltarusijoje prasidėjo karinės pratybos Ukraina stiprina sienos apsaugą

Rugsėjo 1 dieną Baltarusijoje prasidėjo karinės pratybos „Kovinė brolybė – 2023“ ir tęsis iki rugsėjo 6-osios. Apie tai „Telegram“ pranešė Ukrainos jungtinių ginkluotųjų pajėgų vadas Serhijus Najevas.

 Baltarusijos kareivis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Baltarusijos kareivis.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 1, 2023, 12:08 PM

„Dėl šiandien Baltarusijoje prasidėjusių ir iki rugsėjo 6 dienos truksiančių pratybų „Kovinė brolybė – 2023“. Remdamiesi karo mokslu, mes visada adekvačiai reaguojame į bet kokius operatyvinės kovinės situacijos pokyčius. Tai paprastas, bet labai reikalingas karinis darbas“, – sakė S. Najevas.

Pasak jo, Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms bet kokie priešo veiksmai, įskaitant pratybas jo paties teritorijoje, yra tam tikras padidinto pavojaus aspektas.

„Žinoma, mes reaguojame. Vadams duotos aiškios užduotys stiprinti Ukrainos valstybinės sienos apsaugą ir didinti budrumą visose kovinėse pozicijose. Suprantame, kad iš priešo galime tikėtis visko. Tačiau jis turi suprasti, kad mes visada pasirengę atsakyti“, – pabrėžė S. Najevas.

Kaip pranešama, Kolektyvinio saugumo sutarties organizacijos (KSSO) valstybių narių operatyvinės ir strateginės pratybos vyks rugsėjo 1–6 dienomis šešiuose poligonuose Bresto, Gardino ir Minsko srityse. Programoje numatyti „kolektyvinio saugumo pajėgų veiksmai krizinėje situacijoje Rytų Europos regione“, taip pat žvalgybos veikla, saugumo struktūrų, radioaktyviosios, cheminės ir biologinės gynybos padalinių mokymai. Baltarusijos žiniasklaidos duomenimis, pratybose dalyvaus 2 500 karių, bus naudojama 500 vienetų technikos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.