Azerbaidžanas teigia sulaikęs buvusį Kalnų Karabacho separatistų lyderį

Azerbaidžanas trečiadienį pranešė sulaikęs buvusį Kalnų Karabacho separatistų lyderį, kai šis bandė patekti į Armėniją po praėjusią savaitę Baku surengtos operacijos.

 Azerbaidžano karys.<br>Imago images/Scanpix nuotr.
 Azerbaidžano karys.<br>Imago images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2023, 3:47 PM, atnaujinta Sep 27, 2023, 3:48 PM

Valstybės sienos apsaugos tarnyba pranešė, kad verslininkas Rubenas Vardanianas, kuris nuo 2022 metų lapkričio iki šių metų vasario vadovavo Armėnijos separatistų vyriausybei, buvo perduotas Baku pareigūnams po to, kai buvo sulaikytas pakeliui į Armėniją.

Tarnyba taip pat paskelbė nuotrauką, kurioje matyti, kaip 1968 metais gimusį R. Vardanianą už rankų laiko du saugumo pareigūnai.

Azerbaidžanas sutiko leisti separatistams, sudėjusiems ginklus, išvykti į Armėniją pagal praėjusį trečiadienį pasiekto paliaubų susitarimo sąlygas.

Tačiau Azerbaidžano vyriausybės šaltinis AFP sakė, kad pasieniečiai taip pat ieško įtariamųjų „karo nusikaltimais“, kurie bus traukiami baudžiamojon atsakomybėn.

Kol kas neaišku, kokie kaltinimai gali būti pateikti R. Vardanianui.

Azerbaidžanas derasi dėl „reintegracijos“ sąlygų su separatistų lyderiais už uždarų durų vykstančiose derybose, kurioms tarpininkauja Rusija.

R. Vardaniano žmona Veronika Zonabend sakė, kad jos vyrą „šį rytą Azerbaidžano valdžia suėmė pasienyje, kai jis bandė išvykti kartu su tūkstančiais armėnų“.

„Prašau jūsų maldų ir paramos, kad mano vyras būtų saugiai paleistas“, – rašė ji savo vyro paskyroje socialiniame tinkle „X“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.