Žiniasklaida: Rusijos vadų pašalinimas yra didelio masto Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybės plano dalis

Ukrainos kariuomenės vykdomas rusų vadų šalinimas yra didesnio Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vadovybės plano dalis, rašo portalas „Newsweek“.

Karas Ukrainoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje, rusų kareiviai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Karas Ukrainoje, rusų kareiviai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Sep 28, 2023, 10:38 AM, atnaujinta Sep 28, 2023, 10:39 AM

Europos politikos analizės centro Transatlantinės gynybos ir saugumo programos tyrėjas Federico Borsari „Newsweek“ teigė, kad vadai turi motyvaciją, tikslą ir kryptį, o jų pašalinimas gali pakenkti okupacinių pajėgų gebėjimui veiksmingai tęsti karą.

„Tai platesnės strategijos, kuria siekiama sunaikinti priešo vadovavimo ir kontrolės tinklą, dalis, o galutinis tikslas – gerokai sumažinti Rusijos pajėgų gebėjimą planuoti ir vykdyti koordinuotas operacijas“, – sakė F.Borsari.

Buvęs Ukrainos kariškis Viktoras Kovalenko paaiškino, kad priešo kariuomenėje kiekvienas aukšto rango karininko netekimas sukelia laikiną vietinį chaosą. Ypač dėl to, kad jų daliniai nėra apmokyti ir net neturi teisės savarankiškai manevruoti.

Į pensiją išėjęs JAV armijos generolas leitenantas Benas Hodgesas taip pat įsitikinęs, kad smūgiai aukščiausiems kariuomenės vadams gerokai apsunkina Rusijos kariuomenės galimybes kariauti.

„Tai sulėtina rusų gebėjimą reaguoti ir numatyti. Tai apsunkina jų planavimą, nes dabar jie turi rekonstruoti, atstatyti arba rasti naują vietą“, – pridūrė B.Hodgesas.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos skelbė, kad per rugsėjo 22 d. surengtą smūgį okupuotam Sevastopoliui nukovė Rusijos Juodosios jūros laivyno vadą admirolą Viktorą Sokolovą. Iš viso atakos metu žuvo 62 rusų kariai, tarp jų ir 34 karininkai. Dar 105 kariai buvo sužeisti.

Rugsėjo 22 d. Rusijos okupacinė valdžia paskelbė apie raketų ataką prieš karinio jūrų laivyno būstinę Sevastopolyje. Pranešama, kad gaisro ilgai nepavyko užgesinti. Okupantai teigė, kad virš miesto numušė penkias raketas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.