NATO narės Rumunijos padangėje – rusų dronai: praneša apie galimą oro erdvės pažeidimą

NATO narė Rumunija šeštadienį pranešė apie galimą jos oro erdvės pažeidimą, kai Rusija naktį vykdė dronų atakas prieš infrastruktūrą kaimyninėje Ukrainoje.

Naikintuvas F-16.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Naikintuvas F-16.<br> ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 30, 2023, 11:00 AM

Pasitraukusi iš susitarimo, pagal kurį leidžiama saugiai gabenti grūdus per Juodąją jūrą, Maskva suintensyvino smūgius į Ukrainos pietinius Odesos ir Nikolajevo regionus, kuriuose yra gyvybiškai svarbi grūdų eksporto infrastruktūra.

„Aptikus dronų grupes, judančias Ukrainos teritorijos link netoli Rumunijos sienos“, buvo perspėti Tulčos ir Galacio savivaldybių gyventojai, sakoma Gynybos ministerijos pranešime.

„Radiolokacinė stebėjimo sistema parodė galimą nesankcionuotą įskridimą į nacionalinę oro erdvę, signalas aptiktas maršrute Galacio savivaldybės link“, – rašoma toliau.

Gynybos ministerija teigė, kad kol kas neatrodo, jog Rumunijos teritorijoje būtų nukritę kokie nors objektai, tačiau paieška bus tęsiama šeštadienį.

Apie vidurnaktį Galacio ir Tulčos miestų gyventojai, esančių priešais Reni uostą pietų Ukrainoje už Dunojaus, gavo perspėjimus, įspėjančius juos pasislėpti.

Perspėjimo priemonės buvo atšauktos maždaug po dviejų valandų.

Anksčiau šį mėnesį Rumunijos kariai pastatė priešlėktuvines slėptuves, kad apsaugotų rytų Rumunijos Plauru kaimo gyventojus, kai toje vietovėje buvo rasta dronų nuolaužų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.