Turkijos sostinėje nugriaudėjo sprogimas: pranešama apie teroristų ataką

Turkijos sostinėje Ankaroje sekmadienį nugriaudėjo sprogimas, o vidaus reikalų ministras sako, kad du teroristai susprogdino automobilį prie ministerijos vartų, informuoja „Deutsche Welle“.

 Sprogimas Ankaroje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 Sprogimas Ankaroje.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-01 11:17, atnaujinta 2023-10-01 15:40

Turkijos žiniasklaida pranešė, kad sprogimas įvyko netoli parlamento ir Vidaus reikalų ministerijos.

Ministras Ali Yerlikaya teigė, kad prie Vidaus reikalų ministerijos Saugumo generalinio direktorato sprogo komercinis automobilis.

„Vienas teroristas susisprogdino, o kitas buvo neutralizuotas“, – sakė ministras.

Anot jo, du policijos pareigūnai patyrė nedidelius sužalojimus, o sprogimas sukėlė gaisrą.

Vietos žiniasklaida taip pat pranešė, kad sprogimo vietoje buvo girdimi šūviai.

Ministras: Turkijos policija užkirto kelią antram sprogimui

Šalies vidaus reikalų ministras vėliau pareiškė, kad policija Ankaroje sutrukdė antram užpuolikui susprogdinti savo bombą, informuoja dpa.

Prie Turkijos vidaus reikalų ministerijos, netoli parlamento, sprogus bombai du policijos pareigūnai patyrė lengvus sužalojimus.

Vidaus reikalų ministras Ali Yerlikaya paragino žmones ištrinti išpuolio vaizdus iš socialinių tinklų ir sakė, kad policija jau tiria įvykį. Turkija iš dalies apribojo žinių pateikimą apie išpuolį.

Abu užpuolikai žuvo, o jų tapatybės ar motyvai neatskleidžiami. Ministerija teigia, kad vienas jų susisprogdino, o kitas buvo „neutralizuotas“.

Po to išminuotojai atliko kontroliuojamus „įtartinų daiktų“ sprogdinimus. Nustatyta, kad antrasis užpuolikas taip pat turėjo sprogmenų.

Išpuolis įvyko prie parlamento pastato, likus vos kelioms valandoms iki pirmojo posėdžio po vasaros pertraukos. Jame dalyvauti turėjo ir prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas.

Parlamentas posėdžio metu turi balsuoti dėl Švedijos paraiškos stoti į NATO ir dėl Turkijos karių siuntimo į Iraką ir Siriją.

Ankara reikalauja, kad Švedija imtųsi griežtesnių priemonių prieš kurdus susijusius su Turkijoje uždrausta Kurdistano darbininkų partija (PKK).

Turkijos karinės operacijos šiaurės Irake ir Sirijoje taip pat dažnai surengiamos tiek prieš PKK, tiek prieš Kurdų liaudies savigynos būriai (YPG), kurias Turkija laiko teroristinėmis organizacijomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.