Ukrainos žvalgyba įvardijo, kaip Maskva „Hamas“ ataką Izraelyje naudoja prieš Kijevą

Rusijos specialiosios tarnybos kuria Ukrainos diskreditavimo Artimuosiuose Rytuose kampaniją, naudodamos „Hamas“ teroristų atakas prieš Izraelį plataus masto provokacijai.

EPA-ELTA nuotr.
EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-10-09 14:15

Kaip rašo „Ukrinform“, Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausioji žvalgybos valdyba tai pranešė „Facebook“ paskyroje.

Pareigūnų duomenimis, Rusijos Vyriausioji žvalgybos valdyba (GRU) jau perdavė grupuotei „Hamas“ per karo veiksmus Ukrainoje paimtus trofėjinius ginklus, pagamintus Jungtinėse Valstijose ir Europos Sąjungos šalyse.

Pagal rusų planą, kitas žingsnis turėtų būti melagingi kaltinimai, kad esą Ukrainos kariuomenė reguliariai parduoda vakarietiškus ginklus teroristams.

Tęsiant Kremliaus dezinformacijos kampaniją, šios klastotės turėtų tapti daugelio „demaskuojamų publikacijų“ ir „tyrimų“ Vakarų žiniasklaidoje pagrindu, pabrėžia Ukrainos žvalgyba.

Kad būtų įtikinamiau, Rusijos specialiosios tarnybos ketina pasinaudoti atitinkamais neseniai į Maskvą pabėgusio išdaviko Ukrainos pasienio tarnybos vyresniojo leitenanto Ruslano Syrovojaus komentarais.

Dar viena priešo provokacija siekiama diskredituoti Ukrainos ginkluotąsias pajėgas ir paskatinti jos partnerius Vakaruose visiškai nutraukti karinę pagalbą Kyjivui, sakoma pranešime.

Spalio 7-osios rytą palestiniečių islamistų grupuotė „Hamas“ pradėjo puolimą prieš Izraelį. Teroristai paleido tūkstančius raketų į Izraelio miestus ir įsiveržė į šalį. Izraelis oficialiai paskelbė karo padėtį.

Kaip jau buvo pranešta, šiuo metu žinoma apie daugiau kaip 700 žuvusių izraeliečių ir trečiųjų šalių piliečių, daugiau nei šimtą pagrobtų įkaitų ir daugiau nei 2 tūkstančius sužeistųjų.

Izraelis pirmą kartą nuo 1973 metų Jom Kipuro karo oficialiai paskelbė karo padėtį.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.