„Hamas“ šturmą festivalyje išgyvenęs vyras papasakojo, kaip pavyko išsigelbėti: apsiklojo krūva lavonų

Šaltakraujiškai „Hamas“ teroristų šturmuotą muzikos festivalį netoli Gazos ruožo Izraelyje išgyvenęs jo dalyvis papasakojo šiurpą keliančią istoriją. Tam, kad išgyventų, vyrui teko imtis sukrečiančių veiksmų.

AP/Scanpix nuotr.
AP/Scanpix nuotr.
Scenos i<br>AP/Scanpix nuotr.
Scenos i<br>AP/Scanpix nuotr.
AFP/Scanpix nuotr.
AFP/Scanpix nuotr.
Scenos i<br>AFP/Scanpix nuotr.
Scenos i<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Oct 11, 2023, 2:26 PM

Rafaelis Zimermanas papasakojo CNN, kad slėpėsi bunkeryje netoli muzikos festivalio, kurį šeštadienį pietų Izraelyje užpuolė „Hamas“.

Jis prisimena, kad išpuolio dieną su draugais bėgo nuo daugybės raketų. R.Zimermano teigimu, tada automobilis jį ir kitus nuvežė į netoliese esantį bunkerį, kuriame galiausiai nuo atakos pasislėpė 40–50 žmonių. Antradienio vakarą CNN laidoje „Anderson Cooper“ jis pasakojo, kad buvo bunkerio gale, nes pateko ten vienas iš pirmųjų.

R.Zimermanas girdėjo, kaip policija kovojo su užpuolikais, ir sakė, kad vienu metu į bunkerį buvo paleistos dujos. Šias dujas jis palygino su dujomis, kurias naciai naudojo žydams žudyti per Holokaustą.

„Dujomis nebuvo galima kvėpuoti, – sakė jis. – Po 30 sekundžių neįmanoma kvėpuoti.“

Panaudoję dujas užpuolikai įėjo į bunkerį ir pradėjo šaudyti bei mėtyti blyksinčias granatas.

„Aš tiesiog apsikroviau negyvais žmonėmis, daugybe negyvų žmonių, – CNN pasakojo R.Zimermanas. – Taigi, aš likau ten viduje kelias valandas, tiesiog laukiau, kol mirsiu, žinote? Tiesiog norėjau ramiai numirti, nes labai kentėjau nuo dujų.“

Per atakas sviedinio skeveldromis sužeistas R.Zimermanas sakė, kad bunkeryje, apsidengęs mirusiaisiais, nejudėjo. Galiausiai šešiems žmonėms pavyko pabėgti.

„Nutiko stebuklas. Išgyvenau ir turiu džiaugtis“, – pridūrė vyras.

Po šeštadienio rytą „Hamas“ įvykdytų skerdynių Izraelio pareigūnai suskaičiavo mažiausiai 260 kūnų netoli „Supernova“ festivalio vietos, kuris įvyko dykumoje pietinėje Izraelio dalyje. 

„Mes linksminomės, žinote, tiesiog linksminomės ir džiaugėmės gyvenimu. Jauni žmonės tiesiog džiaugėmės gyvenimu, – prisiminė jis. – Daugybė žmonių iš viso pasaulio. Nesvarbu, kokia jų religija. Nesvarbu, iš kur tu buvai.“

Parengta pagal CNN inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.