Kremlius atmeta įtarimus dėl „Balticconnector“ dujotiekio apgadinimo

Maskva atmeta įtarimus, kad yra kaip nors susijusi Suomiją ir Estiją jungiančio „Balticconnector“ dujotiekio Baltijos jūroje apgadinimu. „Rusija neturi nieko bendra su šiuo incidentu“, – pirmadienį sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, kurį cituoja agentūra „Interfax“.

D. Peskovas.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
D. Peskovas.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 23, 2023, 3:41 PM, atnaujinta Oct 23, 2023, 3:42 PM

Kartu jis pareiškė nepasitenkinimą Latvijos prezidento Edgaro Rinkevičiaus reikalavimais uždaryti Baltijos jūrą rusų laivams, jei bus įrodyta, kad Maskva susijusi su dujotiekio pažeidimu. Tokie grasinimai, nesvarbu, kas juos išsako, Rusijai yra nepriimtini“, – Maskvoje kalbėjo D. Peskovas.

Suomijos vyriausybė spalio 10 d. pranešė, kad dujotiekis dvi dienos prieš tai buvo apgadintas spėjamai dėl išorinių priežasčių. Toje pat vietoje buvo pažeistas ir povandeninis duomenų perdavimo kabelis tarp Švedijos ir Estijos.

Suomija ir Estija kartu vykdo tyrimą, tačiau susilaiko nuo spėlionių. Incidentas ir įtarimas dėl galimo Maskvos dalyvavimo sukėlė NATO susirūpinimą. Suomių tyrėjai penktadienį pranešė, kad vamzdyno pažeidimo momentu regione plaukiojo Kinijos konteinerinis laivas „Newnew Polar Bear“ su Honkongo vėliava.

Prieš metus, 2022 m. rugsėjį, sprogimai apgadino tris iš keturių Baltijos jūros dujotiekių „Nord Stream 1“ ir „Nord Stream 2“ gijų. Ir dėl šių incidentų tyrimas dar tęsiasi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.