Šiaurės Korėja „teisėtu“ savigynos aktu vadina savo žvalgybinio palydovo paleidimą

Šiaurės Korėjos ambasadorius Jungtinėse Tautose (JT) „teisėtu“ savigynos nuo JAV aktu pavadino žvalgybinio palydovo paleidimą prieš savaitę. „Jokios kitos pasaulio šalies saugumo padėtis nėra tokia kritinė“, kaip Šiaurės Korėjos, JT Saugumo Taryboje sakė Šiaurės Korėjos ambasadorius JT Kim Songas.

Šiaurės Korėja.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Šiaurės Korėja.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 28, 2023, 9:11 AM

„Kariaujanti šalis – JAV – grasina mums branduoliniais ginklais“, – kalbėjo jis ir pridūrė, kad Šiaurės Korėjos teisė yra „kurti, bandyti, gaminti ir turėti ginklų sistemas, atitinkančias tas, kurias turi ir kuria JAV“.

JAV ambasadorė JT Linda Thomas Greenfield atmetė Šiaurės Korėjos teiginius ir pabrėžė, kad „rutininės“ bendros JAV ir Pietų Korėjos karinės pratybos yra „gynybinio pobūdžio“.

Po dviejų žlugusių mėginimų Šiaurės Korėja, anot valstybinės žiniasklaidos, praėjusį antradienį sėkmingai paleido žvalgybinį palydovą. Naujienų agentūra KCNA pranešė, kad nešančioji raketa su palydovu „Malligyong-1“ pakilo Šiaurės Pchenjano provincijoje. Pietų Korėja, kurios santykiai su šiaurine kaimyne yra itin įtempti, ketvirtadienį patvirtino, kad palydovas sėkmingai pasiekė orbitą.

Pirmadienį KCNA pranešė, kad naujasis prietaisas padarė „detalias“ Baltųjų rūmų ir Pentagono Vašingtone nuotraukas ir kad su jomis susipažino Šiaurės Korėjos lyderis Kim Jong Unas. Jis esą net suskaičiavo lėktuvnešius vienoje JAV bazių Virdžinijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.