Rusai antrą kartą pateko į ukrainiečių spąstus: Rusijoje susprogdintas dar vienas traukinys

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) surengė dar vieną operaciją svarbiausiame Rusijos strateginiame geležinkelyje. Buriatijoje į orą išlėkė dar vienas traukinys, rašo „RBC-Ukraina“.

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) surengė dar vieną operaciją.<br> Lrytas.lt koliažas.
Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) surengė dar vieną operaciją.<br> Lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 1, 2023, 12:36 PM

Pranešama, kad rusai jau antrą kartą pakliuvo į SBU spąstus – svarbiame Baikalo-Amūro geležinkelyje buvo susprogdintas dar vienas traukinys su degalais.

Šaltiniai pabrėžia, kad šis sprogimas buvo antrasis SBU specialiosios operacijos, kuria siekta išjungti šią svarbią geležinkelio liniją, etapas. Ją rusai, be kita ko, naudoja karinei logistikai.

Pirmasis prekinis traukinys buvo susprogdintas Severomuisko tunelyje. Rusai pradėjo naudoti nukreipiamąjį maršrutą, einantį per „Velnio tiltą“, kad galėtų tęsti eismą.

„Būtent to ir tikėjosi SBU: traukiniui važiuojant per šį aukštą 35 metrų tiltą sprogo jame įtaisyti sprogstamieji įtaisai“, – atskleidė šaltiniai.

Rusijos „Telegram“ kanalų duomenimis, nuo sprogimo užsidegė šešios cisternos. Gaisrui gesinti atvyko net specialus gaisrininkų traukinys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.