Prancūzija siunčia Armėnijai 50 šarvuočių „Bastion“

Prancūzija išsiuntė Armėnijai 24 šarvuočius „Arquus MK3“ (VAB), žinomus kaip „Bastion“, prie kurių „prisijungs dar 26 šiuo metu gaminami to paties tipo automobiliai“.

Armėnija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Armėnija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 4, 2023, 12:38 PM, atnaujinta Dec 4, 2023, 12:39 PM

Tai sakoma Prancūzijos Senato pranešime, kuris paskelbtas kaip 2024 metų finansinio įstatymo dalis, rašo portalas „eurointegration“, remdamasis leidiniu „Le Figaro“.

Šis pranešimas patvirtina kelių socialiniuose tinkluose pasirodžiusių nuotraukų, kuriose užfiksuoti „Bastion“ Sakartvelo Počio uoste, autentiškumą. Vėliau šios mašinos geležinkeliu buvo nugabentos į Armėniją.

Senato pranešime taip pat sakoma, kad šiuo metu vyksta diskusijos dėl oro gynybos sistemų „Mistral 3“ tiekimo Armėnijai.

„Pranešėjai rekomenduoja kuo skubiau išnagrinėti artilerijos sistemų „Caesar“ tiekimo klausimą, atsižvelgiant į šios įrangos efektyvumą ir naujus kompanijos „Nexter“ gamybos pajėgumus 2024 metais (gamyba išaugo nuo 2 iki 6 vienetų per mėnesį, yra galimybė padidinti ją iki 8)“, – rašoma pranešime.

Portalas primena, jog spalio mėnesį pasirodė pranešimų, kad Prancūzija ketina padėti Armėnijai tobulinti oro gynybą, parduodama tris radarus ir sudarydama sutartį dėl būsimo oro gynybos sistemų „Mistral“ tiekimo.

Baku griežtai sukritikavo Prancūzijos ketinimą parduoti ginklų Armėnijai. Dėl šios priežasties Azerbaidžano prezidentas Ilhamas Alijevas atšaukė savo dalyvavimą derybose Ispanijos Granados mieste.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.