D. Cameronas: Jungtinė Karalystė taikys sankcijas įrangos tiekėjams Rusijai

Jungtinė Karalystė įves sankcijas užsienio tiekėjams, eksportuojantiems į Rusiją karinę įrangą ir dalis, sakoma JK vyriausybės svetainėje paskelbtame pranešime spaudai, pranešė „Ukrinform“.

D. Cameronas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
D. Cameronas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 6, 2023, 10:30 AM

Tiekėjai yra tarp dešimčių asmenų ir grupių, kurioms bus taikomos sankcijos, kad Vladimiras Putinas negautų išteklių savo neteisėtam karui Ukrainoje, sakoma pranešime. „Mes ir toliau nepaliaujamai remiame Ukrainą. Jei leisime V. Putino agresijai laimėti, tai paskatins tuos, kurie meta iššūkį demokratijai ir kelia grėsmę mūsų gyvenimo būdui. Negalime leisti, kad jie nugalėtų“, – sakė Didžiosios Britanijos užsienio reikalų sekretorius Davidas Cameronas.

Prieš trečiadienį išvykdamas pirmojo užsienio reikalų sekretorius pareigose vizito į Vašingtoną D. Cameronas paskelbė apie naują 29 mln. svarų sterlingų humanitarinės pagalbos žiemai paketą Ukrainai papildomai prie 7,75 mln. svarų paramos labiausiai pažeidžiamų žmonių – moterų, mergaičių, vyresnio amžiaus žmonių ir neįgaliųjų – poreikiams tenkinti. JK karinė, humanitarinė ir ekonominė parama Ukrainai dabar siekia iš viso 9,3 mlrd. svarų sterlingų.

JK vyriausybės pranešime spaudai sakoma, kad užsienio reikalų ministras šiandien vyksta į JAV „dar kartą patvirtinti JK santykių su artimiausia strategine sąjungininke tvirtumą ir paramą Rusijos agresiją atremiančiai Ukrainai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.