Irako saugumo pareigūnas: į JAV ambasadą Bagdado Žaliojoje zonoje paleistos raketos

Ankstų penktadienį buvo paleistos mažiausiai trys raketos, nutaikytos į JAV ambasadą Bagdado Žaliojoje zonoje, pranešė Irako saugumo pareigūnas.

Bagdado Žalioji zona.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Bagdado Žalioji zona.<br>AFP/Scanpix asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-12-08 10:17

Kaip teigiama, jos nukrito rajono, kuriame įsikūrę vyriausybiniai ir diplomatiniai pastatai, pakraštyje.

Atsakomybės kol kas niekas neprisiėmė.

Su anonimiškumo sąlyga kalbėjęs JAV kariuomenės pareigūnas sakė naujienų agentūrai AFP, kad suveikė signalizacija ir netoli Jungtinių Valstijų ambasados bei „Union III“ bazės, kurioje dislokuoti tarptautinės kovos su džihadistais koalicijos kariai, „pasigirdo galimi smūgių garsai“.

Tai pirmoji ataka prieš JAV ambasadą Irako sostinėje nuo karo tarp Izraelio ir „Hamas“ pradžios spalio mėnesį. Nuo spalio vidurio kitur Irake, taip pat Sirijoje proiranietiškos grupuotės yra surengusios dešimtis raketų ir dronų smūgių, nukreiptų prieš amerikiečių ar koalicines pajėgas.

Siekiant užkirsti kelią pakartotiniam „Islamo valstybės“ iškilimui, Irake dislokuota apie 2 500, o Sirijoje – maždaug 900 JAV karių.

Irako saugumo pareigūnas nurodė AFP, kad apie 4 val. 20 min. (vietos, 3 val. 20 min. Lietuvos laiku) „trys „Katiuša“ raketos, nutaikytos į amerikiečių ambasadą, nukrito netoli Žaliosios zonos, prie upės“. Pareigūnas taip pat kalbėjo su anonimiškumo sąlyga, kadangi jis neturi leidimo bendrauti su žiniasklaida.

Tuo metu JAV pareigūnas pažymėjo, kad „vis dar laukiame oficialių pranešimų apie galimas aukas ir žalą infrastruktūrai. Taip pat laukiame oficialių pranešimų apie atakos tipą“.

Praėjusią savaitę pasibaigus septynių dienų pauzei kare tarp Izraelio ir Irano remiamo islamistinio judėjimo „Hamas“ proiranietiškos grupuotės atnaujino atakas prieš amerikiečių ir koalicines pajėgas, teisindamos savo veiksmus Vašingtono parama Izraeliui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.