Lenkijos URM vadovas paragino perduoti Ukrainai didelio nuotolio raketų

Vakarų šalys, reaguodamos į smūgius Ukrainai, turi sugriežtinti sankcijas Rusijai ir perduoti Kijevui didelio nuotolio raketų, kad jis galėtų naikinti paleidimo įrenginius Rusijos teritorijoje.

Kijevo meras V. Klyčko po Rusijos atakų Kijeve.<br>EPA-ELTA nuotr.
Kijevo meras V. Klyčko po Rusijos atakų Kijeve.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 3, 2024, 12:52 PM

Tai pareiškė Lenkijos užsienio reikalų ministras Radosławas Sikorskis.

„Mes turime atsakyti į pastarąją ataką prieš Ukrainą Putinui suprantama kalba: griežtindami sankcijas, kad jis negalėtų gaminti naujų ginklų iš kontrabandinių komponentų, ir perduodami Kijevui didelio nuotolio raketas, kurios leis sunaikinti paleidimo įrenginius ir vadavietes“, – parašė trečiadienį platformoje X Lenkijos diplomatijos vadovas.

Sausio 2 d. Rusijos kariuomenė vėl atakavo Ukrainą raketomis ir bepiločiais orlaiviais „Shahed“. Svarbiausias smūgio taikinys buvo Kijevas. Rusai į Ukrainos sostinę paleido daug sparnuotųjų raketų, taip pat 10 hipergarsinių raketų „Kinžal“.

Iš viso Ukrainos oro gynybos pajėgos numušė 72 Rusijos raketas iš 99. Nors oro gynyba dirbo efektyviai, Kijeve ir daugelyje sričių žuvo žmonių.

2023 metų gruodžio 29 d. Rusijos kariuomenė surengė didžiausią masinę raketų ataką prieš Ukrainą, per kurią buvo paleista apie 110 įvairaus tipo raketų. Žuvo daugiau kaip 40 žmonių, iš jų 30 – Kijeve.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.