J. Stoltenbergas sukritikavo Kinijos vyriausybės reakciją į A. Navalno mirtį

NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas griežtai sukritikavo Kinijos vyriausybės reakciją į Rusijos opozicijos politiko Aleksejaus Navalno mirtį kalėjime.

Jensas Stoltenbergas<br>V.Skaraičio nuotr.
Jensas Stoltenbergas<br>V.Skaraičio nuotr.
Jensas Stoltenbergas<br>EPA/ELTA nuotr.
Jensas Stoltenbergas<br>EPA/ELTA nuotr.
Jensas Stoltenbergas<br>AP/Scanpix nuotr.
Jensas Stoltenbergas<br>AP/Scanpix nuotr.
Jensas Stoltenbergas<br>EPA-ELTA nuotr.
Jensas Stoltenbergas<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 17, 2024, 7:16 PM

„Šiandien sulaukėme Kinijos užsienio reikalų ministro pareiškimo, kuriame teigiama, kad A. Navalno mirtis yra „Rusijos vidaus reikalas“. Na, tai nėra Rusijos vidaus reikalas, nes visi žinome, kad tai yra autoritarinio režimo Maskvoje rezultatas, – šeštadienį Miuncheno saugumo konferencijoje žurnalistams sakė J. Stoltenbergas. – Rusijos režimas neteisėtai suėmė A. Navalną, žiauriai nuodijo ir iš esmės nuteisė jį mirties bausme, nes jis turėjo drąsos pasipriešinti [Rusijos prezidentui Vladimirui] Putinui“.

J. Stoltenbergas pridūrė, kad geriausias būdas pagerbti A. Navalno atminimą būtų paremti Ukrainą jos kare prieš tebesitęsiančią Rusijos invaziją.

Kinijos reakciją į A. Navalno mirtį jis įvertino kaip dalį platesnio modelio, pagal kurį Rusijos sąjungininkė Kinija tyliai remia V. Putino karą prieš Ukrainą, ir pabrėžė, kad rezultatas turės pasaulinių pasekmių.

„Pekinas atidžiai stebi karą Ukrainoje. Ir tai, kas šiandien vyksta Ukrainoje, rytoj gali nutikti Azijoje. O kuo geriau V. Putinui seksis Ukrainoje, tuo didesnė tikimybė, kad [Kinijos] prezidentas Xi [Jinpingas] panaudos jėgą prieš Taivaną“, – sakė NATO vadovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.