B. Netanyahu: karas bus tęsiamas, nepaisant didėjančio tarptautinio spaudimo

Izraelio vyriausybė, pasak ministro pirmininko Benyamino Netanyahu, nepailsdama siekia išlaisvinti islamistinio „Hamas“ judėjimo Gazos Ruože laikomus įkaitus. Tačiau kol kas nėra aišku, ar pavyks pasiekti susitarimą dėl įkaitų paleidimo ir paliaubų Gazos kare, sakė B. Netanyahu ketvirtadienio vakarą Tel Avive.

B. Netanyahu.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
B. Netanyahu.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2024, 10:01 AM, atnaujinta Mar 1, 2024, 10:03 AM

Pasak B. Netanyahu, vienas svarbiausių jo reikalavimų yra gauti sąrašą su visų įkaitų, kurie būtų paleisti, pavardėmis. Tačiau tokio sąrašo jis esą iki šiol negavo. Todėl kol kas nėra aišku, ar artimiausiomis dienomis įvyks proveržis derybose ir bus pasiektas susitarimas.

B. Netanyahu, be to, pabrėžė, kad kariuomenė tęs karą su „Hamas“ iki pergalės. „Tarptautinis spaudimas Izraeliui vis labiau didėja. Tačiau aš atmečiau milžinišką spaudimą nutraukti karą“, – kalbėjo premjeras. Izraelio pajėgos esą Gazos Ruože juda į priekį ir rengiasi tęsti operaciją. „Tęsinys bus“, – akcentavo B. Netanyahu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.