JAV pajėgos numušė į karo laivą iš Jemeno paleistus dronus ir raketą

Amerikiečių pajėgos antradienį numušė tris į Raudonojoje jūroje budintį eskadrinį minininką skriejusius bepiločius orlaivius ir vieną raketą. Pirmiau Jemeno hučiai buvo paskelbę, kad jų pajėgos atakavo du Vašingtono karo laivus.

Raudonojoje jūroje dislokuotas JAV karinių jūrų pajėgų laivas „Carney“.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Raudonojoje jūroje dislokuotas JAV karinių jūrų pajėgų laivas „Carney“.<br>ZUMA Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2024, 11:06 AM

Irano remiami hučiai jau ne vieną mėnesį kelia grėsmę Raudonąja jūra plaukiantiems laivams, o keletas amerikiečių ir britų suduotų smūgių kol kas neatgrasė jų nuo šio svarbaus prekybos maršruto puldinėjimo.

JAV centrinės vadavietės (CENTCOM) pajėgos numušė vieną priešlaivinę balistinę raketą ir tris bepilotes oro sistemas kamikadzes, kurios iš Irano remiamų hučių kontroliuojamų Jemeno teritorijų buvo paleistos į Raudonojoje jūroje dislokuotą karinių jūrų pajėgų laivą „Carney“ (DDG 64)“, – teigiama karinės vadavietės pranešime.

„Niekas iš įgulos narių nenukentėjo, laivas nebuvo apgadintas“, – paaiškino CENTCOM, pridurdama, kad amerikiečių pajėgos po to hučių kontroliuojamose Jemeno srityse sunaikino tris priešlaivines raketas ir tris jūrinius dronus.

Hučių kariuomenės atstovas Yahya Saree pirmiau paskelbė, jog jų pajėgos Raudonojoje jūroje „jūrinėmis raketomis ir dronais“ atakavo du JAV eskadrinius minininkus.

Hučiai „nesustos, kol liausis agresija ir bus nutraukta Gazos Ruože esančių palestiniečių apsiaustis“, – socialiniame tinkle rašė Y. Saree.

Hučių išpuoliai prieš laivus Raudonojoje jūroje prasidėjo lapkritį. Hučiai teigia, jog jų taikiniais yra su Izraeliu siejami laivai, o savo atakomis jie demonstruoja paramą palestiniečiams Gazoje, kur šiuo metu vyksta Izraelio karas su „Hamas“.

Atsakydamos į šiuos išpuolius, JAV ir JK pačios sudavė smūgių hučiams, kurie nuo savo teisėtais taikiniais paskelbė esant ir Jungtinėms Valstijoms bei Didžiajai Britanijai priklausančius objektus.

Pykčio dėl niokojamos Izraelio kampanijos Gazoje, prasidėjusios po spalio 7 d. „Hamas“ įvykdyto beprecedenčio išpuolio, banga kyla visuose Vidurio Rytuose, kur padažnėjo ir smurtiniai Irano remiamų Libano, Irako, Sirijos ir Jemeno smogikų grupuočių išpuoliai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.