Saugumo bendrovė panešė apie sprogimą netoli JAV laivo prie Jemeno krantų

Jūrų saugumo bendrovė „Ambrey“ trečiadienį pranešė apie „sprogimą“ netoli su Barbadoso vėliava plaukiojančio, JAV priklausančio balkerio į pietvakarius nuo Jemeno Adeno uostamiesčio.

Jemenas.<br>EPA-ELTA asociatyvi nuotr.
Jemenas.<br>EPA-ELTA asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2024, 3:41 PM

„Netoliese buvęs laivas pranešė apie sprogimą prie su Barbadoso vėliava plaukiojančio, JAV viešai priklausančio balkerio“, – tvirtino „Ambrey“.

Įmonė perspėjo kitus laivus laikytis atokiau nuo šio balkerio, kuris, anot jos, atitinka Irano remiamų Jemeno hučių sukilėlių „taikymosi profilį“.

Britų jūrų saugumo tarnyba UKMTO nurodė, kad laivas buvo apgadintas.

Hučiai lapkritį pradėjo persekioti laivus Adeno įlankoje ir Raudonojoje jūroje. Jie teigia, kad tokiu būdu siekia pademonstruoti solidarumą su palestiniečiais Gazos karo akivaizdoje. Hučiai yra pažadėję taikytis į izraeliečių, britų ir amerikiečių laivus, taip pat tuos laivus, kurie plaukia į Izraelio uostus. Dėl išpuolių kai kurios didžiosios laivybos įmonės pradėjo vengti Raudonosios jūros, kuri yra svarbi pasaulinei prekybai.

JAV gynybos departamento atstovas Pete‘as Nguyenas penktadienį sakė, kad nuo lapkričio „nukentėjo mažiausiai 15 komercinių laivų“, įskaitant keturis JAV laivus.

JAV ir Jungtinės Karalystės pajėgos į hučių atakas sureagavo atsakomaisiais smūgiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.