Lenkija planuoja pasirašyti daugiau nei 150 karinės įrangos pirkimo sutarčių

Šiemet Lenkija planuoja pasirašyti daugiau nei 150 sutarčių dėl įvairios rūšies karinės technikos įsigijimo. Pirkimai atitiks Gynybos ministerijos atlikto audito išvadas, parlamento žemiesiems rūmams sakė gynybos viceministras Pawelas Bejda.

Lenkijos vėliava.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Lenkijos vėliava.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2024, 3:22 PM

Pasak jo, nuo 2023 m. gruodžio 13 d., kai prisiekė naujoji Lenkijos vyriausybė, buvo pasirašyta daugiau nei dešimt sutarčių už 30 mlrd. Lenkijos zlotų (6,97 mlrd. eurų). Per pirmąjį naujosios koalicinės vyriausybės mėnesį buvo pasirašyti aštuoni sandoriai už 19 mlrd. zlotų (4,41 mlrd. eurų), Lenkijos gynybos rangovams atiteko 18 mlrd. zlotų (4,18 mlrd. eurų).

Pirmiausia Lenkija planuoja įsigyti oro gynybos ir priešraketinių sistemų, bus tęsiamos tankų pajėgų, raketų ir artilerijos pajėgų, oro pajėgų ir karinio jūrų laivyno programos.

Viceministro žodžiais, prioritetas yra įsigyti modernią įrangą, kuri atitiktų ne tik šiuolaikinius, bet ir ateities mūšio lauko poreikius. Mažiausiai 50 proc. visų išlaidų gynybos ir kariuomenės modernizavimui bus skirta Lenkijos ginklų gamintojams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.