„Politico“: Prancūzijos kariai ruošiasi intensyviam karui Europoje

Prancūzijos kariai ruošiasi didelio intensyvumo Europos karui su priešu, kuris gali prilygti jiems savo kovine galia. Apie tai rašo portalas „Politico“.

Prancūzijos kariai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Prancūzijos kariai.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 11, 2024, 9:03 PM, atnaujinta Mar 11, 2024, 9:04 PM

Prancūzijos pulkininkas Axelis Denis sakė, kad dėl kovų Ukrainoje į Europą sugrįžo plataus masto karas. Jis vadovauja kovinio rengimo centrui Mayy-le-Camp mieste Prancūzijos rytuose. Jis pridūrė, kad Prancūzija kuo greičiau rengiasi budrumo kultūrai.

Leidinys rašo, kad kovinio rengimo centre karių rengimo sąlygos yra kuo artimesnės tikriesiems mūšio laukams. Atkuriamas artilerijos apšaudymų garsas, karštis ir šviesa, visur mėtosi netikros minos, o radijo ryšys gali būti nutrauktas be įspėjimo.

120 kvadratinių kilometrų ploto stovykla yra unikali Prancūzijoje. Jos plotas didesnis nei Paryžiaus teritorija ir tai vienintelė vieta, kur įvairūs Prancūzijos kariuomenės padaliniai, t. y. pėstininkai, šarvuočiai, artilerija ir inžinieriai, paprastai išsibarstę po visą šalį, gali rengti bendras pratybas. Tai taip pat vienintelė vieta, kur ištisus metus treniruojasi dvi dešimtys „Leclerc“ tankų.

Keičiant kariuomenės doktriną, atsisakoma kovos su mažomis kovotojų grupuotėmis Afrikoje ir Afganistane koncepcijos ir pradedama rengtis galimam susidūrimui su priešu, kuris savo kovine galia galėtų prilygti kariuomenei. Karininkai neįvardija galimų priešų, tačiau pratybomis siekiama parengti karius kovai su tokiu priešininku kaip Rusija.

Parengta pagal „Unian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.