Perspėjo apie V. Putino planus: po rinkimų stiprins mobilizaciją, turi karinius planus prieš „kitas valstybes“

Kovo mėnesį Rusijoje vyks prezidento rinkimai, po kurių Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas gali sustiprinti rusų mobilizaciją karui Ukrainoje, pirmadienio vakare pranešė Vyriausiosios žvalgybos valdybos viršininkas Kyrylas Budanovas.

 Perspėjo apie V. Putino planus: po rinkimų stiprins mobilizaciją, turi karinius planus prieš „kitas valstybes“.<br> Reuters/Scanpix/EPA-ELTA nuotr., lrytas.lt koliažas.
 Perspėjo apie V. Putino planus: po rinkimų stiprins mobilizaciją, turi karinius planus prieš „kitas valstybes“.<br> Reuters/Scanpix/EPA-ELTA nuotr., lrytas.lt koliažas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-12 10:47

Tuo tarpu Volodymyras Zelenskis pažymėjo, kad Ukrainos gynybos žvalgybos vadovas kalbėjo ne tik apie Rusijos karinius planus prieš Ukrainą, bet ir prieš kitas valstybes.

Ukrainos prezidentas pareiškė, kad būtina griežčiau riboti Rusijos išteklių ir finansų mobilizavimą, taip pat riboti likusius šalies ryšius su likusiu pasauliu. V. Zelenskis rėžė, kad tai turėtų daryti visi, kurie vertina savo žmonių gyvybes.

„Bendras pasaulio uždavinys – nugriauti šią liguistą Putino fantaziją, kad jis neva turi laiko tęsti karą“, – sakė V. Zelenskis.

Ankščiau K. Budanovas pranešė, kad mobilizacija Rusijoje vyko jau nuo pat plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios ir tebesitęsia dabar. Ukrainos gynybos žvalgybos vadovo teigimu, kiekvieną mėnesį Rusijoje mobilizuojama mažiausiai 30 tūkst. okupantų.

Kovo 17 d. Rusijoje vyks prezidento rinkimai. V. Putinas apie dalyvavimą juose paskelbė 2023 m. gruodžio mėnesį.

Tuo pat metu Chersono srities tarybos pirmininko pavaduotojas Jurijus Sobolevskis pažymėjo, kad okupantai planuoja surengti vadinamuosius „prezidento rinkimus“ okupuotose Ukrainos teritorijose kovo 15, 16 ir 17 dienomis.

Parengta pagal „New Voice. Ukraine“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.