Atskleidė, kas paverstų Rusijos savanorių „žygį į Maskvą“ sėkmingą, ir pateikė pasiūlymą V. Putinui

Legiono „Rusijos laisvė“ savanoris Aleksejus Baranovskis sakė, kad jie yra pasirengę pradėti derybas su Rusijos Federacijos prezidento administracija, kad išlaisvintas rusų Tetkinas būtų iškeistas į okupuotą Ukrainos Melitopolį.

 Atskleidė, kas paverstų Rusijos savanorių „žygį į Maskvą“ sėkmingu ir pateikė pasiūlymą V. Putinui.<br> Lrytas.lt fotomontažas
 Atskleidė, kas paverstų Rusijos savanorių „žygį į Maskvą“ sėkmingu ir pateikė pasiūlymą V. Putinui.<br> Lrytas.lt fotomontažas
Vladimiras Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Vladimiras Putinas.<br>AP/Scanpix nuotr.
Ukrainos pusėje kovojantys rusų savanoriai antradienį įsiveržė į Rusijos teritorijoje esančias Kursko ir Belgorodo sritis.<br>Legiono nuotr.
Ukrainos pusėje kovojantys rusų savanoriai antradienį įsiveržė į Rusijos teritorijoje esančias Kursko ir Belgorodo sritis.<br>Legiono nuotr.
Ukrainos pusėje kovojantys rusų savanoriai antradienį įsiveržė į Rusijos teritorijoje esančias Kursko ir Belgorodo sritis.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
Ukrainos pusėje kovojantys rusų savanoriai antradienį įsiveržė į Rusijos teritorijoje esančias Kursko ir Belgorodo sritis.<br>IMAGO/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 15, 2024, 7:58 AM, atnaujinta Mar 15, 2024, 10:40 AM

Televizijos kanale „Espresso“ jis pažymėjo, kad Vladimiro Putino idėja „nėra tokia bloga“, turėdamas omenyje jo žodžius apie išvadavimo operacijos Rusijos Federacijos teritorijoje priežastis.

„Galbūt net priimsime jo pasiūlymą ir iškeisime Tetkiną į Melitopolį. Manau, kad tai bus geras sandoris. Esame pasirengę pradėti derybas su prezidento administracija, kad šie mainai būtų įvykdyti, tai yra gana tinkamas variantas“, – sakė jis.

Savanoris taip pat įvertino, ar FSB atstovai nuspręs susisiekti, kad aptartų šią galimybę, ir pažymėjo, kad jie dar nebuvo susisiekę.

„Manau, kad jie laukia signalo iš Maskvos. Juk jie daro tik tai, ką jiems liepia „iš viršaus“. Apskritai pasieniečiai taip pat yra FSB dalis. Kol kas FSB atstovai ir pasieniečiai atlieka tik tas funkcijas, kurias jiems diktuoja savisaugos instinktas. Bet kai ateis komandos iš Maskvos, galbūt jie pradės derybas“, – pridūrė A. Baranovskis.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkas įvardijo sąlygą, kuriai esant Rusijos savanoriai galės pasiekti Maskvą

Specialiųjų pajėgų karys ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karininkas Igoris Lapinas įsitikinęs, kad be vietos gyventojų paramos Rusijos savanoriai Maskvos nepasieks. Jis pažymėjo, kad Rusijos laisvės legiono ir Sibiro bataliono veiksmuose nemato nieko blogo, rašo „Espresso“.

„Tačiau apgailestauju, kad šio renginio sėkmė ir šios sėkmės gylis kilometrų gilinimosi į Rusijos teritoriją kontekste priklauso nuo informacijos įkaitimo, kurio aš nemačiau. Šie vaikinai paėmė Tetkiną, man tai nėra didžiulė sėkmė kovojant su Putino režimu. Bet ne Putino režimas skraido lėktuvais, šaudo iš tanko ir paleidžia raketas, tai daro Rusijos ginkluotųjų pajėgų nariai, todėl tezė, kad reikia kovoti su Putino režimu, yra kvailystė“, – sakė I. Lapinas.

Anot jo, jam didesnį įspūdį daro pavergtų tautų kova dėl išsivadavimo už Belgorodo Liaudies Respublikos, Kursko Liaudies Respublikos, Baškirijos, Ičkerijos nepriklausomybę – tai pasaulinis procesas, o Tetkinas „nelabai galingas“.

Jis įsitikinęs, kad jei Rusijos savanoriai ketina pasiekti Maskvą, jie turi turėti gyventojų paramą.

„Prisiminkime Prigožiną, kai jis važiavo į Maskvą: atnešė vandens, maisto, gėlių. Buvo kadrai, kad vietos gyventojai jungiasi prie rusų savanorių, ir tai turėtų būti pagrindinė dabar vykdomos akcijos žinutė, nes be vietinių gyventojų paramos niekas negali patekti į Maskvą“, – pažymėjo gynėjas.

I. Lapinas siūlo juos įteisinti Rusijos teritorijoje, parūpinti pinigų, kad per klestinčią korupciją jie galėtų nusipirkti dinamito ir nuvertų nuo bėgių traukinius.

„Geležinkelių karas Rusijos teritorijoje būtų buvęs naudingesnis nei Tetkino kaimas. Galėčiau klysti, bet su tokiais kovoti pasiruošusiais žmonėmis būtų galima suaktyvinti protestus Baškirijoje, kurie ten jau virė ir galėjo įsiplieskti dar smarkiau. Mes tuo nepasinaudojome“, – pažymėjo jis.

Specialiųjų pajėgų karys mano, kad svarbiausia yra suprasti strategiją, taktiką ir galutinį tikslą.

„Jei galutinis tikslas, kaip kadaise išsakė Budanovas, yra 40 km apsaugos zona, saugumo juosta tarp Rusijos ir Ukrainos, tai 300 žmonių batalionas negali padaryti 2000 km juostos iki 40 km gylio. Ir dar kartą pabrėžiu, be paramos jie nepasieks Maskvos gyventojų“, – pridūrė I. Lapinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.