Viltis pasiekti paliaubas atgijo: Izraelis pranešė siunčiantis delegaciją naujam derybų raundui

Panašu, kad pastangos siekti paliaubų Izraelio ir „Hamas“ kare šeštadienį atgijo, Palestinos kovotojų grupei pateikus naują pasiūlymą, kuriame taip pat buvo raginama suteikti daugiau pagalbos Gazos Ruožui, kur pirmoji maisto siunta jūra jau pasiekė krantą.

Gazos Ruožas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Gazos Ruožas.<br>EPA-ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 16, 2024, 7:42 PM, atnaujinta Mar 16, 2024, 7:43 PM

Izraelis pranešė, kad nusiųs delegaciją į Katarą naujam derybų dėl galimo susitarimo raundui. Jis taip pat patobulino planus karinei operacijai Rafoje, kur dauguma Gazos gyventojų rado prieglobstį nuo daugiau nei penkis mėnesius trukusio karo ir nepriteklių.

JAV labdaros organizacija „World Central Kitchen“ pranešė, kad jos komanda baigė iškrauti beveik 200 tonų maisto – tai pirmoji siunta, atgabenta per naują jūrinės pagalbos koridorių iš Kipro.

„Visi kroviniai buvo iškrauti ir ruošiami paskirstyti Gazoje“, – sakoma organizacijos pranešime.

Kipro vyriausybė pranešė, kad antrasis pagalbos laivas „Jennifer“ turėjo „išplaukti į Gazą šiandien (šeštadienį) arba rytoj“.

Laivas turėjo gabenti 240 tonų maisto, pranešė „World Central Kitchens“. Jungtinės Tautos pranešė apie didžiulius sunkumus patenkant į šiaurinę Gazos Ruožo dalį.

Gyventojai sako, kad ėmė valgyti laukinius augalus ir pašarus gyvuliams, o kai kurie šturmavo keletą pravažiavusių pagalbos sunkvežimių.

„Gydytojų teigimu, kad jie nebemato normalaus dydžio kūdikių“, – po apsilankymo regione pasakojo Dominicas Allenas iš Jungtinių Tautų gyventojų fondo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.