Izraelio pajėgos teigia pastarąją parą Gazos Ruožo centre nukovusios apie 18 palestiniečių kovotojų

Izraelio kariuomenė sekmadienį pranešė, kad per pastarąją parą, tęsdama atakas prieš taikinius Gazos Ruože, nukovė daugiau kaip dešimt palestiniečių kovotojų.

Izraelio kariai.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Izraelio kariai.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2024, 3:15 PM, atnaujinta Mar 17, 2024, 3:29 PM

Izraelio gynybos pajėgos (IDF) paskelbė, kad pastarąją parą per karines operacijas Gazos Ruožo centrinėje dalyje nuo snaiperių, apšaudymo iš sviedinių ir ugnies iš oro žuvo „maždaug 18 teroristų“.

Gazos Ruožo sveikatos apsaugos institucija paskelbė, kad per 24 valandas į ligonines buvo atvežti 92 kūnai, o dar 130 žmonių buvo sužeisti. Įstaiga, kurią kontroliuoja palestiniečių grupuotė „Hamas“, apkaltino Izraelį įvykdžius devynerias šeimų žudynes.

„Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija sekmadienį pranešė, kad per daugiau nei penkis mėnesius trunkantį Izraelio ir palestiniečių kovotojų karą šioje teritorijoje žuvo mažiausiai 31 645 žmonės, daugiau nei 73 tūkst. žmonių buvo sužeisti.

Naujienų agentūra DPA negali nepriklausomai patvirtinti nei „Hamas“ kontroliuojamos sveikatos apsaugos institucijos, nei IDF pateiktų skaičių.

Izraelis vis dažniau sulaukia tarptautinės kritikos dėl savo karinių operacijų vykdymo, atsižvelgiant į vis labiau desperatišką humanitarinę padėtį Gazos Ruože ir didelį civilių aukų skaičių.

IDF teigia, kad vis dar vykdo operacijas Gazos Ruožo centrinėje dalyje ir Kan Juniso pietinėje dalyje.

Pasak IDF, ten buvo likviduoti keli teroristai ir rastos ginklų slėptuvės, o Izraelio oro pajėgos smogė kompleksui, iš kurio į karius buvo paleista prieštankinė raketa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.