Izraelio kariuomenė pradėjo operaciją prie Gazos Al Šifos ligoninės

Izraelio kariuomenė pirmadienį pradėjo operaciją aplink didžiausią Gazos Ruožo Al Šifos ligoninę, o liudininkai pranešė apie oro antskrydžius nuniokotame rajone, kuriame ji įsikūrusi.

Artimųjų Rytų krizė.<br>AP/Scanpix nuotr.
Artimųjų Rytų krizė.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2024, 8:10 AM, atnaujinta Mar 18, 2024, 2:23 PM

Izraelio kariai „šiuo metu vykdo tikslią operaciją Šifos ligoninės rajone“, sakoma kariuomenės pareiškime: „Operacija vykdoma remiantis žvalgybos informacija, rodančia, kad ligonine naudojasi aukšto rango „Hamas“ teroristai“.

Liudininkai Gazos mieste AFP sakė matę, kaip tankai apsupo ligoninės teritoriją.

Pasak „Hamas“ valdomos Gazos sveikatos apsaugos ministerijos, šiame komplekse prieglobstį rado dešimtys tūkstančių palestiniečių karo pabėgėlių.

Izraelio kariuomenė lapkričio mėnesį Al Šifoje taip pat vykdė operaciją, sukėlusią tarptautinį pasipiktinimą.

Izraelis ne kartą kaltino „Hamas“, kad ši vykdo karines operacijas iš ligoninių ir kitų medicinos centrų, tačiau grupuotė tai neigia.

Gazoje veikiantis „Hamas“ vyriausybės žiniasklaidos biuras pasmerkė šią operaciją, teigdamas, kad „Al Šifos medicinos komplekso šturmas tankais, dronais bei ginklais, taip pat šaudymas jo viduje yra karo nusikaltimas“.

Apgultos teritorijos Sveikatos apsaugos ministerija teigė, kad sulaukė skambučių iš netoli ligoninės esančių žmonių, kurie tvirtino, kad yra dešimtys nukentėjusiųjų. „Dėl intensyvaus apšaudymo iš ginklų ir artilerijos niekas negalėjo jų nuvežti į ligoninę“, – sakė ji.

Izraelis ragina evakuotis gyventojus iš Aš Šifos ligoninės teritorijos Gazos mieste

Izraelio pajėgos paragino gyventojus Gazos Ruože evakuotis iš teritorijos apie Al Šifos ligoninę Gazos miete.

„Kad būtų garantuotas jūsų saugumas, privalote nedelsiant išvykti iš teritorijos“, – pirmadienį tinkle X pareiškė kariuomenės atstovas Avichay‘is Adraee. „Visi vietoje esantys žmonės“ pirmiausiai turi vykti Vakarų kryptimi ir tada palei pakrantę į pietus – į „humanitarinę teritoriją“ prie jūros esančioje Al Mavasio vietovėje.

Pasak liudininkų, virš teritorijos aplink Al Šifos ligoninę buvo išmėtytos skrajutės su tokia pat žinia. Jose buvo parašyta: „Esate pavojingoje kovos zonoje!“

Izraelio kariuomenė pranešė, jog kariams nurodyta imtis priemonių, „kad nebūtų pakenkta pacientams, civiliams gyventojams, medicinos personalui ir medicininei įrangai“. Pasitelkti arabiškai kalbantys kariai, kad „būtų palengvintas dialogas su ligoninėje likusiais pacientais“.

Izraelio kariuomenė ankstų pirmadienio rytą pranešė apie savo operaciją Al Šifos ligoninėje ir pareiškė, kad klinikos pacientų nereikia evakuoti.

Kariai vykdo „tikslinę operaciją Al Šifos ligoninės rajone“, sakoma pranešime. Operacija pradėta „gavus informacijos, kad ligonine naudojasi aukšti „Hamas“ teroristai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.