Izraelis po pertraukos siunčia derybininkų delegaciją į Katarą

Izraelis pirmą kartą per kelias savaites vėl dalyvaus netiesioginėse derybose dėl laikinų paliaubų ir įkaitų paleidimo Gazos kare. Izraelio saugumo kabinetas sekmadienio vakarą pritarė delegacijos nusiuntimui į Katarą, pranešė Izraelio žinių portalas „Ynet“.

B. Netanyahu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
B. Netanyahu.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2024, 11:23 AM, atnaujinta Mar 18, 2024, 11:25 AM

Tikimasi, kad užsienio žvalgybos „Mossad“ vadovo Davido Barnea vadovaujami Izraelio derybininkai į Dohą išvyks pirmadienį. Čia tarpininkai Kataras, Egiptas ir JAV mėgina išjudinti pastaruoju metu įstrigusius pokalbius dėl laikinų paliaubų ir izraeliečių įkaitų iškeitimo į palestiniečių kalinius.

Tačiau Izraelio saugumo kabinetas derybininkų komandai suteikė tik bendrą mandatą, pasibaigus posėdžiui tinkle X rašė patikimų ryšių turintis žinių portalo „Axios“ žurnalistas Barakas Ravidas.

Islamistinis „Hamas‘ judėjimas prieš tai pateikė derybininkams naują pasiūlymą – grupuotė nebereikalauja, kad Izraelis pirmiausiai nutrauktų karą ir tik tada būtų apsikeista pirmaisiais įkaitais ir kaliniais. Remiantis pasiūlymu, islamistai nutraukti karinius veiksmus reikalautų tik antrajam įkaitų paleidimo etapui. Taip „Hamas“ artėja prie kelių pakopų plano, kurį prieš kelias savaites pateikė tarpininkai ir kuriam Izraelis pritarė, turinio.

Kadangi „Hamas“ rodo poslinkių, Izraelis yra pasirengęs pirmą kartą per dvi savaites vėl dalyvauti netiesioginėse derybose Katare. Izraelis ir „Hamas“ tiesiogiai nesidera.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.