Izraelis teigia per susirėmimus Al Šifos ligoninėje nukovęs aukšto rango „Hamas“ pareigūną

Pirmadienį Izraelio kariuomenė pranešė, kad per operaciją Al Šifos ligoninėje Gazos mieste nukovė aukšto rango palestiniečių ekstremistų organizacijos „Hamas“ pareigūną.

Artimųjų Rytų krizė.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
Artimųjų Rytų krizė.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2024, 4:45 PM, atnaujinta Mar 18, 2024, 4:47 PM

Tai buvo Faikas Al Mabhouhas, „Hamas“ vidaus saugumo departamento, atsakingo ir už operatyvines misijas, vadovas, sakoma bendrame kariuomenės ir vidaus žvalgybos tarnybos „Shin Bet“ pranešime. Jame sakoma, kad F. Al Mabhouhas buvo „atsakingas ir už „Hamas“ teroro veiklos koordinavimą Gazos Ruože“. Jo žūties „Hamas“ kol kas nepatvirtino.

F. Al Mabhouhas buvo nukautas gavus žvalgybos informacijos apie aukšto rango „Hamas“ narių buvimą Al Šifos ligoninėje, pranešė kariuomenė. Jis slėpėsi ginkluotas ligoninės komplekso pastate ir žuvo per susirėmimą su kariais, sakoma pranešime. Šalia jo slėptuvės esančiame kambaryje aptikta ginklų.

Liudytojai pranešė apie ligoninėje aidėjusius šūvius. Pranešta, kad tarp dešimčių ligoninėje sulaikytų žmonių buvo ir arabų transliuotojo „Al-Jazeera“ žurnalistas.

Remiantis pranešimais iš Gazos, nužudytasis buvo „Hamas“ pareigūno Mahmoudo Al Mabhouho, 2010 m. nužudyto Dubajuje, brolis. Dubajaus policija apkaltino Izraelio užsienio žvalgybos tarnybą „Mossad“ prisidėjus prie šio nusikaltimo, byla sukėlė nemažą ažiotažą tarptautiniu mastu. M. Al Mabhouhas buvo kaltinamas pirkęs ginklus „Hamas“. Šią Gazos Ruožą valdančią palestiniečių organizaciją Izraelis, JAV ir Europos Sąjunga laiko teroristine.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.