Per Pakistano antskrydžius Afganistane žuvo aštuoni žmonės

Per Pakistano oro antskrydžius Afganistane naktį į pirmadienį, Talibano duomenimis, žuvo mažiausiai aštuoni žmonės. Naikintuvai 3.00 val. atakavo civilinius gyvenamuosius namus netoli sienos esančiose Chosto ir Paktikos provincijose, pareiškė talibų atstovas. Žuvusieji esą yra penkios moterys ir trys vaikai. Talibanas kalbėjo apie „išpuolį prieš Afganistano suverenumą“ ir surengė keršto smūgius.

Pakistano vėliava.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Pakistano vėliava.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2024, 12:56 PM, atnaujinta Mar 18, 2024, 12:58 PM

Buvo apšaudyti „Pakistano kariniai centrai“ palei sieną, pirmadienį Kabule pranešė Gynybos ministerija. Pakistanas kol kas oro antskrydžių nekomentavo. Šeštadienį per ataką Pakistano Vaziristano provincijoje žuvo septyni saugumo pajėgų atstovai.

Islamistiniam Talibanui 2021 m. rugpjūtį grįžus į valdžią Afganistane, įtampa su kaimyniniu Pakistanu išaugo. Vyriausybė Islamabade kaltina Afganistano grupuotes rengiant ginkluotus išpuolius Pakistane.

Daugelis atakų Pakistane priskiriama Pakistano Talibanui (TTP). Vyriausybė Islamabade kaltina Afganistaną, kad ekstremistai kaimyninę šalį naudoja kaip bazę išpuoliams rengti. Afganistaną valdantis Talibanas tai neigia. „Pakistanas neturėtų kaltinti Pakistano dėl prarastos kontrolės, nekompetencijos ir problemų savo valstybės teritorijoje“, –pirmadienį sakė Talibano atstovas.

TTP siekia nuversti vyriausybę ir nori, kad Pakistane būtų laikomasi fundamentalistinės islamo interpretacijos. Islamistai pastaraisiais metais per išpuolius ir savižudžių atakas pražudė tūkstančius kareivių, policininkų ir civilių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.