Baltieji rūmai: per Izraelio operaciją nukautas trečiasis pagal rangą „Hamas“ vadeiva

Izraelis praėjusią savaitę nukovė trečiąjį pagal rangą smogikų grupuotės „Hamas“ vadą, pirmadienį pranešė Baltieji rūmai. Izraelis pirmiau yra paskelbęs, kad šis „Hamas“ narys buvo vieno iš antskrydžių Gazoje taikiniu, tačiau jo žūties nepatvirtino.

Artimųjų Rytų krizė.<br>AP/Scanpix nuotr.
Artimųjų Rytų krizė.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 19, 2024, 8:09 AM, atnaujinta Mar 19, 2024, 11:06 AM

„Trečiasis pagal rangą „Hamas“ narys Marwanas Issa praėjusią savaitę buvo nukautas per Izraelio operaciją“, – prezidento Joe Bideno ir ministro pirmininko Benjamino Netanyahu telefoninio pokalbio nuorašą skaitydamas pasakė patarėjas nacionalinio saugumo klausimais Jake‘as Sullivanas.

J. Sullivanas sakė, kad Izraelis taip pat „gerokai praretino nemažą „Hamas“ batalionų skaičių, nukovė tūkstančius „Hamas“ smogikų, tarp jų – vyresniojo rango vadų“.

„Likę aukščiausiojo rango vadeivos slepiasi, greičiausiai giliai „Hamas“ tunelių tinkle, bet teisingumas pasieks ir juos“, – pridūrė jis.

Izraelio kariuomenė kovo 11 d. pranešė, kad kovo 9–10 d. įvykdyto oro smūgio prieš požeminę stovyklą centrinėje Gazos dalyje taikiniu buvo M. Issa, teigdama, jog jis buvo vienas iš spalio 7 d. „Hamas“ išpuolio Izraelyje organizatorių.

M. Issa yra „Hamas“ ginkluotojo sparno – Izedino el Kasamo brigadų vado Mohammedo Deifo pavaduotojas, sakė Izraelio kariuomenės atstovas kontradmirolas Danielis Hagari.

Tačiau D. Hagari tuomet taip pat minėjo, jog nėra aišku, ar operacijos metu M. Issa buvo nukautas, pridurdamas, kad „mes vis dar tiriame smūgio rezultatus, o galutinio patvirtinimo dar teks palaukti“.

Izraelis praneša apie daugiau kaip 40 nukautų „Hamas“ smogikų Al Šifos ligoninės teritorijoje

Izraelio kariuomenė pareiškė per operaciją Al Šifos ligoninės teritorijoje Gazoje nukovusi daugiau kaip 40 teroristinės organizacijos „Hamas“ smogikų ir sulaikiusi daugiau kaip 200 terorizmu įtariamų asmenų. Šiuos patikslintus skaičius Izraelio kariuomenės atstovas Danielis Hagaris paskelbė pirmadienio vakarą.

Daugiau kaip 20 teroristų, įskaitant „Hamas“ vidaus saugumo skyriaus vadovą Faiką al Mabhugą, nukauta per naktinį reidą ligoninės teritorijoje. Dar daugiau kaip 20 „Hamas“ smogikų eliminuota klinikos apylinkėse Gazos mieste palestiniečių teritorijos šiaurėje, sakė D. Hagaris. Šių duomenų kol kas nėra galimybės nepriklausomai patikrinti.

„Hamas“ kol kas nepatvirtino F. Al Mabhuho žūties.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.