Rusijai tiesiant geležinkelį per Mariupolį, įvertino Krymo tilto reikšmę ir likimą

Krymo tiltas išliks svarbus Kremliui kaip transporto arterija, jungianti „žemyną“ ir laikinai okupuotą pusiasalį. Tai teigiama „Defense Express“ straipsnyje.

 Rusijai tiesiant geležinkelį per Mariupolį, įvertino Krymo tilto reikšmę ir likimą.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Rusijai tiesiant geležinkelį per Mariupolį, įvertino Krymo tilto reikšmę ir likimą.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2024, 7:12 AM

Leidinys primena, kad rusų okupantai vykdo projektą tiesti geležinkelį iš Rostovo į Krymą per laikinai okupuotą Mariupolį ir Berdianską palei Azovo jūrą. Visų pirma, jau yra viešai prieinama filmuota medžiaga, patvirtinanti patį faktą, kad rusai pradėjo tiesti geležinkelio bėgius šioje magistralėje. Tuo pat metu Vladimiras Putinas pareiškė, kad šio geležinkelio tiesimas turėtų tapti „alternatyva“ Krymo tiltui.

„Okupantai nuėjo tiesti šią magistralę iš Rostovo į laikinai okupuotą Krymą būtent dėl ​​savo logistikos silpnumo. Kadangi nuolat atakuojamas ne tik Krymo tiltas ir komunikacijos laikinai okupuotame pusiasalyje, bet ir apskritai priešo transporto ryšiai Rytuose. Atitinkamai, rusai bando „perkelti“ savo geležinkelio jungtis Donbase kuo toliau nuo nukentėjusios mūsų artilerijos zonos“, – rašoma leidinyje.

Anot analitikų, apie būsimą Rusijos geležinkelį, kaip apie visavertę Krymo tilto alternatyvą, kalbėti nebereikia.

„Be to, iš dabar viešumoje esančios filmuotos medžiagos tiesiogiai matyti, kad Azovo jūros pakrantėje okupantai stato mažos galios geležinkelį su dyzeline trauka, kuriame nėra net signalizacijos sistemos elementų. Tai yra, tai bus geležinkelis, kuris greičiausiai galės perimti tik logistinę Rusijos okupacinių pajėgų paramą Ukrainos rytuose ir pietuose“, – rašoma medžiagoje.

Autoriai pažymi, kad šiomis aplinkybėmis Krymo tiltas vis tiek išliks svarbus Kremliui kaip transporto arterija, „maitinanti Krymo rašistų karinę mašiną“.

„Todėl, nepaisant dabartinių priešo logistikos planų, Krymo tiltas vis tiek išliks Ukrainos tikslu Nr. 1“, – reziumuojama leidinyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.