20-osios įstojimo į NATO metinės: Estija pabrėžia narystės Aljanse svarbą

Estijai minint 20-ąsias šalies prisijungimo prie NATO metines, užsienio reikalų ministras Margusas Tsahkna pabrėžė šio žingsnio svarbą Estijos saugumui. „Negalime atmesti, kad be narystės NATO mūsų nepriklausomybei dabar grėstų pavojus, – sakė jis penktadienį. – Jei Estija būtų likusi vadinamojoje pilkojoje zonoje, tuomet tai, ką dabar matome Ukrainoje, galbūt galėjo vykti mūsų teritorijoje“.

Margusas Tsahkna.<br>AP/Scanpix nuotr.
Margusas Tsahkna.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 29, 2024, 3:31 PM, atnaujinta Mar 29, 2024, 3:33 PM

Be Estijos 2024 m. kovo 29 d. prie NATO prisijungė ir Latvija, Lietuva, Rumunija, Bulgarija, Slovėnija ir Slovakija. „Kadangi tada priėmėme teisingus ir būtinus sprendimus, šiandien gyvename laisvoje ir saugioje Estijoje“, – vaizdo įraše pažymėjo premjerė Kaja Kallas. Estija, anot jos, dėkingai visiems sąjungininkams, kad jie užtikrina apsaugą ir kolektyvinę gynybą.

1,2 mln. gyventojų turinti Estija rytuose ribojasi su Rusija. Dėl Rusijos invazijos į Ukrainą prieš daugiau nei dvejus metus Baltijos šalis taip pat jaučia grėsmę. „Estija šiuo metu skiria gynybai daugiau kaip 3 proc. savo bendrojo vidaus produkto“, – sakė K. Kallas ir paragino ir NATO sąjungininkes skirti daugiau lėšų gynybai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.