Medikai: per chaosą, kilusį Gazos Ruože pristatant pagalbos prekes, žuvo penki žmonės

Palestiniečių Raudonasis Pusmėnulis pranešė, kad ankstų šeštadienį per pagalbos pristatymo operaciją šiaurinėje Gazos Ruožo dalyje, kurioje gresia badas, penki žmonės žuvo, o dar kelios dešimtys buvo sužeista.

Gazos Ruožas.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
Gazos Ruožas.<br>Sipa Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2024, 1:52 PM, atnaujinta Mar 30, 2024, 1:54 PM

Kaip teigiama, žmonės nukentėjo nuo šūvių ir kilus spūsčiai.

Naujienų agentūros AFP vaizdo medžiagoje matyti, kaip tamsoje netoli paskirstymo punkto pro degančias nuolaužas greitai važiuoja sunkvežimių vilkstinė ir aidi žmonių šūksniai bei šūviai.

Raudonasis Pusmėnulis nurodė, kad incidentas įvyko po to, kai tūkstančiai žmonių susirinko pasitikti maždaug 15 atvykstančių vilkikų su miltais ir kitokiais maisto produktais, kurie turėjo būti dalijami Gazos mieste esančioje Kuveito žiedinėje sankryžoje. Anot Raudonojo Pusmėnulio, trys iš penkių ankstų šeštadienį žuvusių žmonių buvo nušauti.

Liudininkai AFP sakė, kad pagalbos prekių pristatymą prižiūrėję Gazos Ruožo gyventojai į orą paleido šūvius, bet šaudyti ėmė ir ten buvę Izraelio kariai, o kai kurie judantys sunkvežimiai įsirėžė į žmones, bandančius gauti maisto produktų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.