Lenkijos gynybos ministras: padėtis pasienyje su Baltarusija vis dar labai sunki

Lenkijos ministro pirmininko pavaduotojas, nacionalinės gynybos ministras Władysławas Kosiniakas Kamyszas trečiadienį lankėsi Palenkės vaivadijoje, kuri ribojasi su Baltarusija.

 Lenkijos ir Baltarusijos.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Lenkijos ir Baltarusijos.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 3, 2024, 6:06 PM

Per spaudos konferenciją jis, be kita ko, buvo paklaustas apie padėtį Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje. W. Kosiniako Kamyszo nuomone, ji vis dar „labai sunki“.

„Todėl Palenkės kariuomenės užduočių grupuotė, kariškiai, padedantys pasieniečiams saugoti sieną, bus čia visus metus“, – patikino Nacionalinės gynybos ministerijos vadovas.

Pasak jo, karių bus „labai daug“. „Skirsime ne milijonus, o milijardus zlotų, kad ši Lenkijos dalis, Palenkės vaivadija ir Lenkijos siena būtų saugios“, – pareiškė W. Kosiniakas Kamyszas.

Anot jo, situacija pasienyje stebima, jis kiekvieną dieną gauna atitinkamus pranešimus. „Mėginama kirsti sieną, griebiamasi hibridinių veiksmų, todėl kariuomenės buvimas čia yra būtinas“, – sakė pareigūnas.

Palenkės sienos apsaugos tarnybos duomenimis, kovo mėnesį užfiksuota apie 3,4 tūkst. bandymų nelegaliai kirsti sieną iš Baltarusijos į Lenkiją – gerokai daugiau nei sausį ir vasarį. Į Lenkiją mėginę patekti migrantai atvyko iš 24 šalių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste