Rusijos Rostovo srityje susprogdintas naftotiekis

Naktį į šeštadienį Azovo gyvenvietės rajone, Rostovo srityje, buvo susprogdintas vamzdynas, kuriuo naftos produktai iš vietinės naftos saugyklos buvo pumpuojami į tanklaivius Azovo jūros uosto teritorijoje, pranešė ukrainiečių žvalgyba.

Rusijos Rostovo srityje susprogdintas naftotiekis.<br>Stop kadras.
Rusijos Rostovo srityje susprogdintas naftotiekis.<br>Stop kadras.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 6, 2024, 12:21 PM, atnaujinta Apr 6, 2024, 12:36 PM

Ukrainos gynybos ministerijos Vyriausiosios žvalgybos valdybos (HUR) duomenimis, šioje vietoje tanklaivių krovimas naftos produktais sustabdytas neribotam laikui.

„Šį objektą valstybė agresorė naudojo kariniais tikslais, siekdama paremti genocidinio karo prieš Ukrainą vykdymą“, – HUR pareiškimą cituoja UNIAN.

Ukraina jau kelis mėnesius puola Rusijos naftos perdirbimo gamyklas. Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) pirmininkas Vasilijus Maliukas pažymėjo, kad dėl Ukrainos bepiločių lėktuvų smūgių į Rusijos naftos perdirbimo gamyklas naftos gavyba ir perdirbimas Rusijos Federacijoje sumažėjo 12 proc.

JAV veikiantis Karo studijų institutas (ISW) pažymėjo, kad neseniai įvykdytas Ukrainos bepiločių orlaivių išpuolis prieš naftos perdirbimo gamyklą Tatarstano Respublikoje rodo posūkį Ukrainos strategijoje ir padidėjusį pajėgumą smogti taikiniams giliai Rusijos viduje.

Britų žvalgyba įsitikinusi, kad Rusija vargu ar sugebės apsaugoti visas savo naftos perdirbimo gamyklas nuo Ukrainos dronų atakų. Dėl šių smūgių Rusija patiria finansinių nuostolių ir daro poveikį vidaus degalų rinkai. Tuo tarpu kapitalinis įrenginių remontas, kuris bus atidėtas dėl antirusiškų sankcijų, gali užtrukti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.