Izraelis per smūgį Libane nukovė aukšto rango „Hezbollah“ vadą

Pirmadienį Izraelio kariuomenė pranešė, kad naktį per tikslinį smūgį iš oro Libane nukovė aukšto rango „Hezbollah“ elitinių Radvano pajėgų lauko vadą.

Smūgis Libane.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Smūgis Libane.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 8, 2024, 12:54 PM, atnaujinta Apr 8, 2024, 12:56 PM

Ali Ahmedas Hassinas ir dar du Irano remiamos ginkluotos grupuotės kovotojai žuvo pietiniame Libano Sultanijos mieste, pranešė Izraelio gynybos pajėgos (IDF). „Hezbollah“ patvirtino vado mirtį, bet išsamesnės informacijos nepateikė.

IDF teigimu, A. A. Hassino užimtos pareigos lygintinos su brigados vado, jis buvo atsakingas už neseniai įvykdytus išpuolius prieš civilius objektus šiaurės Izraelyje.

Karui Gazos Ruože prasidėjus po spalio 7 d. „Hamas“ surengtų žudynių Izraelyje, „Hezbollah“ ir Izraelio susirėmimai prie sienos vyksta kasdien, tai kursto baimę, kad bus atidarytas antrasis karo frontas.

Sekmadienį Izraelis paskelbė atitraukiantis didelę dalį pajėgų nuo Chan Juniso, antro pagal dydį miesto Gazos Ruože. IDF teigimu, kariams reikia „atsigauti ir pasirengti būsimoms operacijoms“. Nepaisant stipraus tarptautinio pasipriešinimo, Izraelis jau kelias savaites tvirtina planuojantis didelio masto įsiveržimą į Rafą – paskutinį didelį miestą Gazos Ruože, į kurį dar neįvedė sausumos pajėgų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: panaikintas R. Žemaitaičio Seimo nario mandatas