Reaguodamas į raketų ugnį, paleistą link aneksuotų Golano aukštumų, Izraelis smūgiavo Sirijai

Reaguojant į raketų ugnį, paleistą link Izraelio aneksuotų Golano aukštumų, Izraelio karo lėktuvai naktį atakavo Sirijos kariuomenės infrastruktūrą, antradienį pranešė kariškiai.

Karas Gazoje.<br>EPA-ELTA asociatyvi nuotr.
Karas Gazoje.<br>EPA-ELTA asociatyvi nuotr.
Izraelio pajėgos.<br>EPA-ELTA asociatyvi nuotr.
Izraelio pajėgos.<br>EPA-ELTA asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 9, 2024, 12:32 PM

Tai įvyko praėjus kelioms dienoms po to, kai per oro antskrydį, dėl kurio buvo apkaltintas Izraelis, buvo sunaikintas Irano konsulatas Damaske. Ši ataka pareikalavo aukštų kariuomenės vadų gyvybių ir pakurstė įtampą regione.

Izraelio kariuomenė pareiškė, kad „karo lėktuvai naktį Mahadžos rajone atakavo Sirijos kariuomenės karinę infrastruktūrą“.

Kariškiai nurodė, kad pirmadienį identifikavo raketų paleidimą iš Sirijos teritorijos. Pasak kariuomenės, artilerija smogė į ugnies šaltinį.

Po to, kai dėl praėjusią savaitę surengto mirtino smūgio prieš Irano konsulatą Damaske Teheranas pradėjo grasinti atsakomaisiais veiksmais, Izraelis padidino savo karinę parengtį. Per šį balandžio 1 d. įvykusį smūgį žuvo du brigados generolai ir dar penki galingojo Irano Islamo revoliucinės gvardijos korpuso (IRGC) nariai.

Smūgis įvyko regione jau ir taip fiksuojant didelę įtampą, nes Izraelis Gazos Ruože kariauja su islamistiniu „Hamas“ judėjimu ir praktiškai kasdien apsikeičia ugnimi su jo sąjungininke Libano grupuote „Hezbollah“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.