Jordanija įspėja dėl Izraelio atsakomojo smūgio Iranui

Jordanija įspėja, kad Izraelio kerštas už Irano atakas praėjusį savaitgalį visą regioną gali įstumti į pražūtingą karą, praneša agentūra „Reuters“.

Jordanija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Jordanija.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-04-18 10:12, atnaujinta 2024-04-18 10:14

„Rizika yra didžiulė, – sakė užsienio reikalų ministras Aymanas Safadis trečiadienio vakarą paskelbtame interviu valstybinei žiniasklaidai. – Tai visą regioną gali įstumti į karą, kuris mums regione būtų pražūtingas ir turėtų labai, labai rimtų padarinių likusiam pasauliui, įskaitant JAV“.

Jordanija intensyviai siekia deeskalacijos. „Situacija pernelyg pavojinga. Yra realus regioninio sprogimo pavojus, ir tam turi būti padarytas galas. Turime užtikrinti, kad nebūtų tolesnės eskalacijos, – kalbėjo ministras. – Dabar Izraeliui turi būti daromas spaudimas neeskaluoti padėties“.

Nepaisant viešai išsakytos kritikos Izraeliui, Jordanija kartu su JAV, Didžiąja Britanija ir Prancūzija dalyvavo numušant daugybę Irano į žydų valstybę paleistų raketų ir dronų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.