Rusija pranešė neva užėmusi dar du kaimus Ukrainoje

Rusija trečiadienį pranešė užėmusi dar du pafrontės kaimus Ukrainoje, vieną jų – šiaurės rytiniame Charkivo regione, iš kurio jos kariuomenė buvo išstumta prieš dvejus metus.

Karas Ukrainoje.<br>EPA/ELTA nuotr.
Karas Ukrainoje.<br>EPA/ELTA nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-05-08 15:24, atnaujinta 2024-05-08 15:28

Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad jos kariuomenės daliniai „išlaisvino Kyslivkos kaimą Charkivo srityje“ ir „Novokalynovę Donecko Liaudies Respublikoje“.

Kyslivka yra maždaug už 20 km nuo apgulto Ukrainos forposto Kupjansko, o Novokalynovė – maždaug už 10 km į šiaurę nuo Avdijivkos, kurią Maskva užėmė vasario mėnesį.

Ukrainos pareigūnai nerimauja, kad Rusija gali surengti naują puolimą šiaurės rytuose, pasinaudodama dideliu amunicijos trūkumu Ukrainos kariuomenėje.

Ukrainos vyriausiasis kariuomenės vadas Oleksandras Syrskis balandžio mėnesį pripažino, kad Kyjivas atsitraukė iš trijų kaimų ir stato naują įtvirtinimų liniją frontui ginti.

Atskirai Rusijos gynybos ministerija pranešė surengusi atsakomuosius smūgius prieš Ukrainos energetikos ir karinius objektus po to, kai Kyjivas pranešė apie naktinę oro atakų bangą.

„Atsakydamos į Kyjivo režimo mėginimą pakenkti Rusijos energetikos objektams, Rusijos Federacijos ginkluotosios pajėgos šį rytą surengė grupinį smūgį Ukrainos energetikos objektams ir karinio-pramoninio komplekso įmonėms“, – sakoma pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.