Areštinės viršininkas baidarių maratone - antras

Klaipėdos apskrities policijos areštinės viršininko Sigito Bulovo sėkmę

S.Bulovas irkluoja savo malonumui, tik retkarčiais išbando jėgas varžybose.<br>A.Pilaitienė
S.Bulovas irkluoja savo malonumui, tik retkarčiais išbando jėgas varžybose.<br>A.Pilaitienė
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Apr 21, 2010, 8:01 AM, atnaujinta Apr 4, 2018, 4:40 PM

Estijoje vykusiame tarptautiniame 100 kilometrų baidarių ir kanojų maratone areštinės viršininkas kartu su bendraamžiu kauniečiu Juozu Gurevičiumi, vandens sporto ir turizmo klubo „Yris“ prezidentu, tapo vicečempionais. Jie baidare šį atstumą įveikė per 8 valandas 4 minutes ir 47 sekundes.

316 dalyvių iš šešių Europos šalių varžėsi antroje pagal ilgį Estijoje Vohandu upėje. Pirmieji taip pat atplaukė lietuviai - 26 metų trakiškis Marius Butrimavičius ir 36 metų Arūnas Dambrauskas iš Kauno. Jie finišo liniją kirto šešiomis minutėmis anksčiau.

„Pradžioje į priekį išsiveržė jaunimas, bet paskui jiems pritrūko ištvermės, - pasakoja 47 metų S.Bulovas. - Upės vanduo buvo sraunus ir šaltas, įveikiant slenksčius ne kartą teko panerti po vandeniu. Kai iki finišo liko 15 kilometrų, tarsi sustojo laikas - paskutinis etapas buvo itin sunkus“.

Policininkas sportuoja ne dėl rezultatų, o savo malonumui. Į baidarę jis vasarą sėda dažnai, plaukioja Danės upėje - per treniruotes kasdien nuirkluoja apie 15 kilometrų.

Praeityje aktyviai irklavęs ir Lietuvos čempionatuose keliskart nugalėjęs S.Bulovas vėl paėmė irklus prieš aštuonerius metus, kai nusprendė atsikratyti antsvorio.

Užpernai Ispanijoje vykusiose Europos policijos ir ugniagesių sporto žaidynėse lietuvis iškovojo net du aukso medalius. Tąkart vienvietę baidarę irklavęs klaipėdietis savo amžiaus grupėje buvo pirmas. Dar vieną aukso medalį jis iškovojo su kolega iš Ispanijos irkluodami dvivietę baidarę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.