Dabar A.A.Hassanas šypsosi jodamas per pusnis viename iš Švedijos kaimų. Jo karavanas neilgas - vos trys kupranugariai. Už tiek Somalyje negalėtum gauti padorios žmonos. Tačiau atvykėliui jos ir nereikia. Jis visą dieną praleidžia su dvikupriais.
Į Švediją A.A.Hassanas atvyko 2007 metais. Dirbo įvairiausius darbus, tačiau jam nesisekė rasti širdžiai mielo užsiėmimo šaltoje Skandinavijos šalyje.
Apie švedų Haglundų porą, auginančią kupranugarius, somalietis sužinojo iš draugų. Jis sutiko išbandyti naują vaidmenį. Kad vyrui sekasi, liudija rezultatas - du gyvūnai Kalle ir Anna susilaukė jauniklio, kurį šeimininkai pavadino žaismingu Karlssono vardu.
A.A.Hassanas moko kupranugarius gabenti krovinius ir nešti žmones. Somalietis gyvuliams dainuoja arabiškai. Jam atrodo, kad prie dykumų pripratę gyvūnai girdėdami jo dainą elgiasi ramiau ir noriai vykdo komandas.
Kupranugarių savininkė švedė Inger Haglund aiškina, kad yra patenkinta samdinio darbu.
Pasaulyje gyvena 1,4 milijono dvikuprių kupranugarių, kurie yra prijaukinti ir laikomi kaip gyvuliai. Laisvėje laukinių jų likę mažai - suskaičiuota apie 800, daugiausia Kinijos Šiaurės Rytuose ir Mongolijoje, kur jie yra įtraukti į Raudonąją knygą kaip nykstanti rūšis.
Dvikuprius kupranugarius daugiausia laiko atokių Mongolijos, Kinijos vietovių gyventojai. Jų karavanus galima išvysti Azijoje - daugiausia Gobio ir Taklimakano dykumose.
Vienkupriai kupranugariai dominuoja Afrikoje ir Artimuosiuose Rytuose. Laisvėje jų išlikusių nėra.
Prieš žiemą dvikupriams kupranugariams užauga tanki ir ilga vilna, kuri net ir Švedijoje juos saugo nuo šalčio.
