Vaikaičių turinčios moters bandymas nuplaukti iš Kubos į Floridą žlugo

Britų ir australų kilmės Penny Palfrey bandymas be pagalbos nuplaukti iš

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 1, 2012, 3:22 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 1:33 PM

„Penny Palfrey teko ištraukti iš vandens po daugiau kaip 40 val. plaukimo“, - „Twitter“ pranešė jos komanda.

Pranešime sakoma, kad P.Palfrey savo bandymą turėjo nutraukti maždaug vidurnaktį (sekmadienį 7 val. Lietuvos laiku), dėl stiprios pietryčių srovės, dėl kurios „jai buvo nebeįmanoma plaukti toliau“.

Ši tris vaikus ir du vaikaičius turinti moteris siekė tapti pirmuoju tokį kelią plaukte be apsauginio narvo įveikusiu žmogumi.

Ši 49 metų moteris, kuri iš Kubos sostinės Havanos išplaukė penktadienį patekėjus saulei, įveikė 139 km - tris ketvirtadalius savo maršruto, bet tada prasidėjo problemos.

Ji buvo vos už 43 km į pietus nuo Ki Vesto - savo kelionės tikslo.

Nuplaukusi taip toli ji jau pasiekė ilgiausio plaukimo vandenyne be pagalbos pasaulio rekordą - 59,64 jūrmylės (110,45 km), paskelbė jos komanda. Ankstesnis rekordas taip pat priklausė jai.

166 km kelią nuo Havanos iki Ki Vesto rizikingu ir pilnu netikėtų pavojų laiko net geriausi sportininkai.

Anksčiau P. Palfrey komanda buvo pranešusi, kad ji naktį „nuolat“ kentė medūzų nudilginimus ir kad jai labai skauda gerklę. Vienu metu po ja trumpai plaukė kūjagalvių ryklių būrys.

Penktadienį prieš nerdama į vandenį Havanos Hemingway (Hemingvėjaus) tarptautiniame jachtklube, P. Palfrey žurnalistams sakė, kad „truputį jaudinasi ir truputį nervinasi“.

P. Palfrey savo žygiu siekė paraginti palaikyti „draugiškus Jungtinių Valstijų ir Kubos žmonių santykius“, nurodė Kubos užsienio reikalų ministerija.

Tačiau net ir Kubos nacionalinis plaukimo komisaras Rodolfo Falconas kalbėjo atsargiai - jis žurnalistams sakė, kad „jūros sąlygos nepanašios į baseino, kur ji daug valandų treniravosi“.

Susie Maroney, buvusi Australijos plaukikė maratonininkė, 1997 metais nuplaukė iš Kubos į Floridą, bet naudojo nuo ryklių apsaugantį narvą. Jai tada buvo vos 22-eji.

P. Palfrey, kuri gimė Didžiojoje Britanijoje, o būdama 19-os persikraustė į Australiją, yra tarp labiausiai patyrusių pasaulio plaukikių atviruose vandenyse; Ji be narvo nuo ryklių yra įveikusi maršrutus Karibų jūroje ir Ramiajame vandenyne.

Prieš dvejus metus ji per tris valandas ir tris minutes perplaukė Gibraltaro sąsiaurį tarp Ispanijos ir Maroko, pasiekdama moterų rekordą.

Pernai P. Palfrey, kuri plaukioti pradėjo būdama devynerių, be narvo nuo ryklių nuplaukė iš Mažojo Kaimano salos į Didžiojo Kaimano salą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.