Pasaulio dešrainių valgymo čempionė apgynė savo titulą

Pasaulio dešrainių valgymo

Daugiau nuotraukų (1)

AFP-BNS ir lrytas.lt inf.

Jul 5, 2012, 12:00 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 10:17 AM

Ši 44 metų „Juodoji našlė“, sverianti 45 kg, sakė, kad pasiekė savo tikslą. Korėjiečių kilmės amerikietė S. Thomas, kuri buvo viena iš 14 dalyvių, pernykštį savo rekordą pagerino penkiais dešrainiais.

Tūkstančiai žiūrovų nepaisė tvyrančio karščio ir susirinko stebėti varžybų, kurios kasmet rengiamos Konio saloje liepos 4-ąją - JAV Nepriklausomybės dieną.

Vyrų čempionas Joey Chestnutas jau šeštą iš eilės savo „garstyčių diržą“ pelnė sušveitęs 68 dešrainius. Jis pakartojo savo 2009 metų rekordą ir namo išsiveš 10 tūkst. dolerių prizą.

28 metų kalifornietis J. Chestnutas, vadinamas „Nasrais“, sveria 95 kg ir 14 savo varžovų įveikė didele persvara - antrosios vietos laimėtojas sukimšo „vos“ 52 dešrainius.

Atskiras čempionatas moterims buvo įvestas pernai. „Tai gerai, nes mūsų gerklės mažesnės, tad negalime taip greitai ryti“, - prieš varžybas žurnalistams sakė S. Thomas.

Kai šios varžybos Konio saloje 1916 metais buvo surengtos pirmą kartą, laimėtojas per 10 minučių suvalgė 13 dešrainių.

Šiandien valgymo „sportas“ JAV yra labai išpopuliarėjęs - tokių visus metus vykstančių varžybų dalyviai šlamščia dešrainius, vištų sparnelius, mėsainius, vėžius, austres ar vaisinius tortus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.