Indonezijoje į tabaką įjunkusi orangutano patelė verčiama atsisakyti žalingo įpročio

Viename Indonezijos zoologijos

Indonezijos zoologijos sode laikoma orangutano patelė bus priversta atsisveikinti su tabaku.<br>AP
Indonezijos zoologijos sode laikoma orangutano patelė bus priversta atsisveikinti su tabaku.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2012-07-07 19:22, atnaujinta 2018-03-18 08:47

Lankytojai pradėjo mėtyti uždegtas cigaretes į orangutanės Tori narvą, kai jai buvo penkeri metai. Šiai žmogbeždžionei, kuriai dabar 15 metų, ilgainiui išsivystė priklausomybė nuo tabako, sakė Orangutanų apsaugos centro koordinatorius Daniekas Hendarto (Daniekas Hendartas).

„Dirbame su šio zoologijos sodo administracija, stengdamiesi perkelti ją į salą dideliame ežere zoologijos sodo viduryje - atskyrus nuo kitų orangutanų, kur lankytojai nebegalėtų numesti cigarečių“, - D.Hendarto aiškino naujienų agentūrai AFP.

Pasak jo, Tori tėvai taip pat buvo įjunkę į rūkalus. Anot D.Hendarto, orangutanai lengvai išmoksta mėgdžioti žmonių elgseną, taip pat ir rūkymą.

Indonezija yra viena paskutinių pasaulyje likusių tabako tvirtovių: šioje šalyje beveik netaikomi apribojimai rūkalų reklamai. Pasaulinė sveikatos organizacija (PSO) nurodo, kad per pastaruosius 40 metų rūkančiųjų Indonezijoje padaugėjo šešis kartus.

Anksčiau žiniasklaida buvo paskelbusi apie atvejus, kai Indonezijoje nuo rūkalų tapdavo priklausomi vaikai - kai kada vos dvejų metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.